15. kolo
01.12.2021 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Dries Mertens (© AFP)

Sassuolo dohnalo dvoubrankové manko a obralo Neapol o dva body

Sassuolo předvedlo další skvělou show a poté, co si nedávno poradilo s AC Milán, obralo o body i druhého největšího favorita na titul. Neapol se sice na Mapei Stadium dostala po změně stran do vedení o dvě branky, ale ani to jí nestačilo, protože domácí v závěru dorovnali.

Dries Mertens byl tím mužem, který měl vést neapolské legie do útoku při dlouhodobé absenci Victora Osimhena. V první půli si na něj ale domácí hráči dávali velký pozor. A tak se ke slovu dostávali jiní. Jako třeba Fabián Ruiz, kterému míč krásnou nahrávkou připravil Piotr Zieliński. Rána španělského záložníka ale poslala míč mimo.

Zieliński byl obecně hodně aktivním hráčem a každý jeho dotyk s míčem u vápna domácího brankáře Consigliho smrděl gólem. První opravdu velkou šanci měl na svědomí kapitán Lorenzo Insigne. Ten se po půlhodině hry prodral do vápna Consigliho a z posledních sil ještě vypálil. Sledoval ale pouze dobrý zákrok domácího brankáře.

Jinak toho první poločas mnoho nenabídl a musela přijít změna. Trenér Spalletti poslal do hry Elmase a začaly se dít věci. Lobotka nejprve pálil nepřesně, ale o pouhou minutu později už se Neapol mohla radovat. Zieliński prostrčil míč u vápna na Fabiána Ruize, který krásnou ranou do protipohybu nedal Consiglimu šanci - 1:0.

Se Sassuolem začalo být zle a Neapol si naopak začala utkání užívat. A to tím spíš, když se po hodině odehraného času prosadila ještě jednou. Z pravé strany se Neapoli povedlo založit rychlou kombinaci centrem, který si ve vápně elegantně zpracoval Dries Mertens. Belgický veterán pak jen zamířil přesně a slavil druhou branku svého týmu.

Jenže Sassuolo se nevzdalo a do hry vyslalo čerstvé síly. Zvýšilo aktivitu a brzy se dočkalo sladké odměny. Že to bude ještě pořádné drama, to ukázala 72. minuta. V ní si centr zleva od obránce Kyriakopoulose zpracoval Gianluca Scamacca krásně hrudí a následně z voleje dělovkou pod břevno překonal pozdě zasahujícího Ospinu.

Luciano Spalletti začal být na lavičce Partenopei pořádně nervózní a posílil obranu stoperem Jesusem. Ten ho ale nespasil, protože na Sassuolu byla hodně vidět chuť srovnat. A povedlo se mu to minutu před koncem. Domenico Berardi našel po standardce krásným pasem do vápna hlavu Gianmarca Ferrariho, který se nemýlil a odstartoval mohutný příval radosti na stadionu Mapei.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele