17. kolo
12.12.2021 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Mattia Zaccagni (© AFP)

Sassuolo díky skvělému Berardimu otočilo utkání s Laziem

Lazio sice na Mapei Stadium dobře začalo a proti Sassuolu po uplynutí prvních 45 minut vedlo, ale ani to mu k bodům nestačilo. Postaral se o to výtečný Domenico Berardi, který byl u obou gólů svého týmu.

Lazio se před duelem nacházelo na osmém místě a chtělo se za každou cenu dostat výš. Sassuolo ale představovalo nevyzpytatelnou překážku. Neroverdi, když mají den, dokážou suverénně přejet slavnějšího soupeře, zatímco jindy padnou s týmem z konce ligové tabulky. Dneska prožíval tým trenéra Dionisiho hodně smolné utkání.

Vlastně se pořádně ani nerozehrál a už prohrával. V sedmé minutě zkušený křídelník Pedro doběhl s míčem až do vápna domácího týmu a předložil v něm míč spoluhráči Mattiovi Zaccagnimu. Ten jen nastavil nohu a poslal balon do sítě, ještě než k němu doběhl někdo z bránících hráčů.

O pár minut později mohl srovnat Gianluca Scamacca, který si zpracoval centr ze strany a pálil k tyči, jenže jeho přízemní ránu brankář Strakosha vyrazil. Hodně pomohl i další ráně mladého snajpra, která i díky zásahu brankáře mířila nakonec jen do tyče. Dalším zajímavým hráčem v kádru Neroverdi je Davide Frattesi a i ten se několikrát pokusil zaskočit brankáře Strakoshu.

Pro mladíka, který nosí číslo 16 na zádech z úcty ke svému velkému vzoru, Danielemu De Rossimu, to bylo vzhledem k jeho minulosti v AS hodně zajímavé utkání, které bral jako derby. Druhá půle vyšla jeho týmu mnohem lépe. Tři minuty po změně stran nejprve ve velké šanci přestřelil Domenico Berardi.

Stejný hráč po hodině hry ale ukolébal své dva strážce u vápna a krásnou ranou na zadní tyč srovnal. Po pouhých šesti minutách tančil Berardi s míčem u nohou až k vápnu, kde sice o míč přišel, ale dobíhající mladík Giacomo Raspadori ho snadno poslal do sítě - 2:1.

V samém závěru ještě obránce Kaan Ayhan fauloval u vápna Muriqiho a byl vyloučen, ale Lazio už nabízenou šanci využít nedokázalo. Bašić totiž pálil jen do spojnice tyče a břevna.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele