27. kolo
26.02.2022 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

Sassuolo v závěru urvalo výhru nad Fiorentinou

Utkání mezi domácím Sassuolem a Fiorentinou nabídlo podle očekávání hodně dramatickou a ofenzivně laděnou podívanou, kterou rozhodla doslova až poslední vteřina utkání. Domácí Neroverdi se dostali rychle do vedení díky mladíkovi Traorèmu, ale v 90. minutě panoval nerozhodný stav. Ten však zvrátil na stranu domácích útočník Defrel.

Každý, kdo calcio nesleduje jen pár dní, ale má nějaké povědomí o Sassuolu i Fiorentině, asi mohl čekat hodně zajímavý a napínavý duel. A v tomhle směru opravdu bylo na co se dívat. Prvních dvacet minut se sice oba soupeři ještě trochu oťukávali, ale pak domácí udeřili. Fialky přišly o balon, následoval rychlý brejk Sassuola vedený Hamedem Traorèm. Mladému záložníkovi se povedlo proniknout i přes dvojici obránců do vápna a pak ještě nonšalantně zakončil ke vzdálenější tyči!

V létě i zimě se dlouho spekulovalo o trvajícím zájmu Fiorentiny o tahouna Sassuola, Domenica Berardiho. A italský klenot opět ukázal, že o něj Viola stojí oprávněně. Po jeho náběhu musel se štěstím zasahovat Polák Drągowski. Toho Berardi následně protáhl aspoň povedenou ranou ze střední vzdálenosti. A do třetice Berardi. Tentokrát jeho pas nasměroval střelec první branky jen do břevna!

Fialky se v útoku zatím nechytaly a dnes hrála prim jednoznačně ofenziva Sassuola. Možná o to překvapivější byla šance křídelníka Ikoného, který pronikl do vápna a z pár kroků nechal vyniknout brankáře Consigliho. Ze stejné strany si Consigli s nedávnou akvizicí z Lille poradil i ve 45. minutě.

Polského kanonýra Piąteka zase zradilo v klíčovou chvíli zpracování. Fialky každopádně ve druhé půli znatelně přidaly a Biraghi s volným kopem nebyl daleko od srovnání. Hostům se ale situace začala bortit pod rukama v 80. minutě. To se po protestech nechal vyloučit veterán Giacomo Bonaventura.

Naděje sice hostům svitla v 88. minutě, kdy perfektní akci na pár doteků zakončil včas klouzající Arthur Cabral, jenže v poslední vteřině utkání strhlo Sassuolo vedení na svou stranu. Opět perfektní Berardi centrem oslovil před bránu nabíhajícího Grégoira Defrela a střídající snajpr se položil do hlavičky - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele