14. kolo
28.11.2021 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Dries Mertens (© AFP)

Neapol neměla se Sarrim slitování, Lazio dostalo čtyři góly

Návrat trenéra Maurizia Sarriho pod Vesuv neměl hezký konec a už vůbec ne hezký průběh. Lazio totiž od Spallettiho Neapole dostalo rovnou čtyři branky a po nevýrazném výkonu se samo netrefilo ani jednou. Domácí velebí především Belgičana Driese Mertense, autora dvou branek.

Neapol potřebovala nějak reagovat na poslední dva nepříjemné výsledky, které z ní sňaly punc neotřesitelného vítěze. A je pravda, že právě Lazio s trenérem Sarrim na lavičce, tedy mužem, jehož herní systém vzkvétal právě pod Vesuvem, pro ni mělo být hodně náročným sokem. A to i proto, že Partenopei se museli dlouho obejít bez kanonýra Victora Osimhena.

Jeho absence ale minimálně v úvodu utkání nebyla vůbec znát. Naopak, Neapol spustila kolotoč akcí s takovou kadencí, za kterou by se ani Frank Castle nestyděl. Pouhých sedm minut stačilo domácím na vstřelená první branky. Dries Mertens se dostal u vápna k míči a nahrál ještě lépe postavenému Piotru Zielińskému, který neměl se svým oponentem slitování.

O pouhé dvě minuty později obrana Lazia zahořela znovu. Lorenzo Insigne posunul míč na volného Driese Mertense, který si ve vápně obhodil dva protihráče, snadno se jich zbavil a krásnou ranou zvýšil vedení svého týmu na dva nula.

Lazio se pochopitelně snažilo co nejrychleji s výsledkem něco udělat, jenže Immobileho průnik skončil jen na pozorném brankáři Ospinovi, zatímco pokus Luise Alberta z první po centru zprava zlikvidoval Ospina dalším parádním zákrokem. Před ním bylo pořádně horko i po dalším rohu a konkrétně hlavičce stopera Acerbiho, ale té se do cesty postavilo břevno za Ospinovými zády.

Neapol evidentně posílená aurou nesmrtelného a před rokem zesnulého Diega Armanda Maradony se prosadila potřetí ještě předtím, než uplynula půlhodina hry. Rychlou kombinaci zkrotil Lozano tak dobře, že míč skončil u kopaček belgického šikuly Driese Mertense. Ten z první napálil balon naprosto famózně do rohu brány gólmana Reiny a Neapol vedla ve šlágru kola o tři branky ještě před poločasem.

Do druhé půle v dresu Lazia naskočili Zaccagni nebo Lazzari, kteří měli v tom nejzákladnějším konceptu přidat do hry Biancocelesti rychlost a přímočarost. Nepřidali. Naopak, Reina měl co dělat, aby vychytal šance Mertense a posléze i Elmase. Lazio bylo směrem dopředu naprosto vygumované a koledovalo si o další zásah. Neapol se nad ním sice slitovala, ale jednu trefu si ještě nechala na samotný závěr. Pět minut před koncem se prosadil krásnou ranou z pětadvaceti metrů Fabián Ruiz.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele