19. kolo
22.12.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Spezie (© AFP)

Neapol znehodnotila výhru z Milána, doma nečekaně padla se Spezií

Druhého místa si neapolští dlouho neužili a rok 2021 nakonec zakončí o stupínek níže. Partenopei totiž nečekaně prohráli s o záchranu bojující Spezií, které stačila na vítězství vlastní branka Juana Jesuse.

Je to už po druhé během roku 2021, co se Spezii podařilo dobýt stadion Diega Armanda Maradony. V lednu, ještě v rámci loňské sezony, tam Spezia zvítězila 2:1 a nyní si pro změnu odváží výsledek 1:0. Paradoxně přitom ani jednou nevystřelila na branku.

Kdo nevystřelí, nedá gól. V zápase Neapole se Spezií to tak úplně neplatilo. Domácí tým od začátku udával tempo, jenomže narážel na poctivou defenzivu Aquilotti. Po půlhodině hry se pak dostal do problémů, když si centrovaný balón do šestnáctky srazil do vlastní sítě obránce Juan Jesus. Na odpověď měli Partenopei ještě spoustu času, nicméně dosavadní průběh a bezzubost v ofenzivě nevěstili nic dobrého.

Spezii čekal ještě dlouhý druhý poločas, ale štěstíčko se jí drželo. V 53. minutě nebyla Neapoli správně uznána branka a o šest minut později se celá situace opakovala, navíc dopravit balón do sítě se podařilo až po odpískání.

Po hodině hry spálil obrovskou šanci na vyrovnání Lozano, před kterým zívala prázdná branka, jenomže domácí fotbalista napálil balón jen do obránce Erliće. S postupným koncem zápasu rostl tlak Partenopei, ale vyrovnání se ne a ne dočkat. Di Lorenzo z úhlu Provedela nepřekonal a už v nastavení lízl balónem břevno hlavičkující Elmas. Neapol tak senzačně prohrála 0:1 a spadla na třetí příčku za druhý AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Radost po vstřelení branky Milanu vypadá v realu malinko jinak. Žeby divadlo? Zkusil bych si tipnout, že Neapol opět nepostoupí do LM.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Neapol Hlavně že minule vyhráli na hřišti AC

Reagovat
smazaný uživatel

A vyhrají i na Juventusu. Jen si zde ještě hodím akt. kurzík 2,01-3,35-3,77.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele