2. kolo
28.08.2021 18:30 CET
6 : 1
(3:1)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Lazio i díky hattricku Immobileho rozdrtilo Spezii

Sarriball opět funguje a Lazio ho dnes předvedlo v té nejsurovější podobě. Ze Spezie udělalo bezbrannou sebranku, která už o půli věděla, že čím dřív tohle utkání skončí, tím lépe. A měla pravdu, jen Immobile se do její sítě trefil třikrát.

Tak tohle byl šrumec. Spezia chvílemi nevěděla, kde jí hlava stojí. A přitom začala tak slibně! Lazio už ve třetí minutě zaskočila, když Reina vyrážel střelu z první jen do míst, kam si naběhl Daniele Verde. Někdejší odchovanec AS Řím, pro něhož bylo tohle utkání něco jako malé derby, se už nemohl mýlit.

Jenže pak začaly problémy. Po pouhých dvou minutách od vstřelené branky bylo srovnáno. Veterán Pedro, který rozvášnil fanoušky Lazia svým přestupem z AS Řím, naservíroval Cirovi Immobilemu míč krásně do běhu do vápna a Immobile těsně před Zoetem dokázal brankáře přehodit - 1:1.

Pedro při svém příchodu říkal, jak je fajn, když se cítí opět jako fotbalista. Což mu AS v posledních měsících znemožňovalo. A dnes z něj byl pan fotbalista. Muž ověnčený trofejemi, který má rozhodně co nabídnout. Ukázal to po dalších pěti minutách, kdy rozehrál rychlou akci na Luise Alberta. Ten míč jemně tečoval do Immobileho pohybu a zkušený střelec pálil neomylně k tyči!

Felipe Anderson pak zleva dokázal uvolnit svého spoluhráče Pedra, jehož nebezpečnou střelu musel vyrazit brankář Zoet na rohový kop. Radost z první půle trenérovi Sarrimu trochu zkazilo zranění Lazzariho, který musel střídat. Lepší náladu měl ke konci první půle. Ve 45. minutě totiž Pedro upadl ve vápně a sudí Dionisi se šel podívat na monitor. Díky tomu odpískal penaltu. Tu ale Immobile neproměnil!

Vadit mu to zas tak moc nemuselo, protože jen o minutu později se prosadil. A trochu netradičně hlavou. Po následně odehraném rohovém kopu totiž centr od Luise Alberta poslal hlavou do sítě, čímž dokončil svůj hattrick.

Spezia byla na kolenou, ale ne zcela zlomena. To mělo teprve přijít. Lazio se s tím moc nepáralo a hned dvě minuty po změně stran našel brankář Pepe Reina dlouhým nákopem Felipeho Andersona. Navrátilec z Premier League si pomohl zpracováním výše položenou nohou a po oběhnutí protihráče uháněl sám na bránu. Nemýlil se a skóroval.

Spezia navíc definitivně zalomila utkání v 54. minutě, kdy dostal červenou kartu Kelvin Amian. Další ránu si pro Zoeta schoval Pedro na 64. minutu, ale tentokrát byl zkušený brankář připraven. Inkasoval až v 70. minutě. Luis Alberto za obranou našel výborně naběhnutého obránce Elseida Hysaje, který na zádech udržel obránce a ještě stačil skórovat.

Pět minut před koncem pak zakončil povedený večer Luis Alberto, který si do té doby připsal tři asistence. Po Morově nahrávce mu vyšla i branka, šestá v pořadí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele