10. kolo
27.10.2021 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pedro (© AFP)

Lazio přetlačilo Fiorentinu, jediný gól utkání zaznamenal Pedro

Lazio potvrdilo, že proti Fiorentině se mu v posledních letech velmi dobře dařilo, v minulých devíti případech s ní padlo jen jednou jedinkrát a na desátý pokus si za toto období připsalo již své sedmé vítězství. O osudu klání rozhodl jedinou trefou Pedro. Domácí si tak napravili svou reputaci po porážce ve Veroně, hosté naopak nedokázali navázat na snadný skalp Cagliari.

První poločas nenabídl příliš brankových možností. Do té první se propracoval v podstatě až ve 34. minutě římský výběr. Felipe Anderson u pravé lajny vybídl Lazzariho, ten adresoval svůj centr na bližší tyčku, kde se objevil Immobile, jenž hlavou zakončil, míč však doputoval pouze vedle brány. A ve 42. minutě pak střelu Lazzariho lapil bravurně brankář Terracciano.

Klíčový okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu v 52. minutě. Přitom těsně předtím se mohli dostat do vedení hosté, avšak pokus Vlahoviče zablokoval bránící Luiz Felipe a následně pálil do zámezí Torreira. Naopak na druhé straně se prosadil zdárně Pedro poté, co ho Milinkovič-Savič uvolnil, a následná dělovka zaplula přesně do vzdálenější šibenice Terraccianovy brány.

Celek z Florencie měl poměrně dostatek času na hledání adekvátní odpovědi, jeho soupeři se ovšem zdařilo udržet čisté konto, a tak slavil konečný zisk tří bodů. Jaksi se snažil změnit pro Fialky nepříznivý stav v 62. minutě Lucas Martínez, jenž si naskočil na zadní tyčce na centr od Biraghiho, brankář Pepe Reina ale nezasahoval, jelikož hlavička ani nesměřovala na něj.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele