12. kolo
06.11.2021 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jacopo Sala (© AFP)

Spezia zdolala jedinou brankou Jacopa Saly FC Turín

Nesmírně důležitého vítězství dosáhla Spezia Calcio, která doma udolala jedinou brankou FC Turín. Utkání nabídlo několik dobrých příležitostí, ovšem ujala se jen jedna. Rána Jacopa Saly skončila v síti a Turín na ni nedokázal zareagovat.

Spezia hraje o záchranu a zejména v domácích zápasech potřebuje získávat body. Proti Turínu nakonec získala všechny tři a nutno podotknout, že zaslouženě.

Domácí měli i první velkou šanci zápasu. Po přihrávce Gyasiho se zjevil před brankou Daniele Verde a pod tlakem obránců nedokázal přesně a účinně zakončit. Na druhé straně byl v ještě větší šanci Bremer a zblízka před prázdnou brankou poslal balón do břevna. Neuvěřitelná situace ještě měla pokračování, protože Turínští reklamovali ruku. Sudí Orsato se poradil s VARem a pokutový kop naštěstí pro domácí nenařídil.

V La Spezii se nehrál špatný fotbal a jen velká škoda, že se nepodařilo v prvním poločase vstřelit branku. Jak domácí, tak i hosté chtěli jednoznačně tři body, ale spalování stoprocentních příležitostí pokračovalo. V 51. minutě se chytal za hlavu Nzola, kterého vychytal Milinković-Savić.

O sedm minut později už to domácím vyšlo. Jacopo Sala se rozhodl nic nevymýšlet a z dobrých pětadvaceti metrů neomylně zakončil k tyči. Granata měla na vyrovnání ještě spoustu času, ale vytvářet šance se jí už nedařilo.

Spezia pozorně bránila a Turínu rychle ubíhal čas. Teprve v nastaveném čase si hosté vytvořili souvislejší tlak, jehož výsledkem byla nebezpečná střela Praeta a když pak Provedel chytil poslední možnost, mohl se svými spoluhráči oslavovat nejtěsnější vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele