38. kolo
22.05.2022 12:30 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Piotr Zielinski (© AFP)

"Bronzová" Neapol vyhrála na závěr sezony v La Spezii

V utkání ve kterém už o nic nešlo se potkaly domácí Spezia Calcio a SSC Neapol. Favoritem byli hosté a tuto roli do puntíku naplnili. Partenopei nasázeli všechny góly už v průběhu prvního poločasu a brankáře Provedela postupně překonali Politano, Zieliński a Demme. Černou kaňkou na zápase byl konflikt fanoušků v hledišti stadionu Alberta Picca.

Domácí Spezia se chtěla rozloučit se sezonou pokud možno vítězně, ale od úvodních minut určovala tempo Neapol a už po čtyřech minutách šla do vedení. Matteo Politano si navedl balón na pravačku a z hranice šestnáctky neomylně zakončil!

Bohužel hned z kraje zápasu došlo k jeho přerušení na několik minut. Na vině byl konflikt fanoušků obou táborů, kteří se do sebe nelítostivě pustili. Situaci musela uklidňovat pořadatelská služba a zhruba po deseti minutách se pokračovalo. A hned o dvě minuty později vstřelila Neapol druhý gól. Petagna sice nezpracoval balón ideálně, ale ten se dokutálel na kopačku Piotra Zieliňskiho, jehož nekompromisní rána skončila v síti.

Neapol na hřišti dominovala a ve 36. minutě už byla Spezia zralá na ručník. Diego Demme využil krásného prostrčení Petagny a razantní střelou zblízka překonal Provedela. Spezia pochopila, že takto to rozhodně nepůjde a také ona předvedla něco směrem dopředu. Pět minut před přestávkou dokonce vstřelila gól, ale ten nebyl kvůli ofsajdu uznán. V prvním poločase se ještě nastavovalo dlouhých deset minut, nicméně skóre 3:0 pro hosty se nepohnulo.

Druhý poločas už byl na branky i brankové příležitosti skoupý. Až čtyři minuty před koncem orazítkoval břevno Manaj! Spezia v průběhu druhé půle vyměnila brankáře, ale ani to už nemělo na konečný výsledek vliv.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele