20. kolo
06.01.2022 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Gianluca Caprari (© AFP)

Hellas po měsíci zvítězil, tři body veze z La Spezie

Spezia nezahájila rok 2022 optimálně a doma prohrála s Hellasem 1:2. Porážka zamrzí o to víc, že se domácím podařilo před vánočními svátky vyhrát v Neapoli a pojistit si umístění mimo sestupové pásmo. Dvěma brankami se blýskl Caprari.

Do utkání zasáhl i český záložník Antonín Barák, nicméně nebylo to od úvodní minuty. Šanci dostal až na posledních dvacet minut jako střídající hráč. Bylo to v době, kdy Hellas vedl už o dva góly.

Hosté poprvé výrazněji zahrozili v 15. minutě, když se ve vápně dostal ke střele Lasagna a trestuhodně minul. Na druhé straně se zase hnal na Pandura Maggiore a Spezii musela později tato nevyužitá příležitost mrzet. Nebezpečnější byl Hellas a domácí zachránilo po střele Lazoviće břevno. Bezbrankový stav vydržel na stadionu Alberta Picca až do 59. minuty, kdy se Hellas poprvé prosadil. Lasagna posunul balón ve vápně na Gianlucu Caprariho, který uklidil balón do sítě.

O jedenáct minut později Hellas navýšil vedení výstavní ranou opět Caprariho. Jeho rána ze střední vzdálenosti byla naprosto přesná a Provedel se mohl natahovat, jak chtěl. Následně přišel na hřiště Antonín Barák a měl možnost definitivně rozhodnout třetí brankou, ale svojí hlavičku poslal nad branku.

Spezia ještě neházela flintu do žita a pět minut před koncem se jí podařilo zápas zdramatizovat. Erlić nejprve z dálky prověřil pozornost Pandura a z následného rohového kopu hlavou snížil. Domácí ještě měli čas na vyrovnání, byť ho bylo málo. Konec nadějí ale znamenala červená karta pro Agudela, který si spletl fotbal s bojovým uměním a po zásluze byl vyloučen. V nastavení pak Barák v další velké šanci netrefil branku a chvíli na to rozhodčí zápas ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele