18. kolo
19.12.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Patrick Cutrone (© AFP)

Empoli veze z La Spezie jenom bod

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Spezií a Empoli, což prakticky znamená ztrátu pro oba celky. Azzurri před týdnem vyloupili Neapol, ale porazit o záchranu bojující Spezii nedokázali.

Empoli přijíždělo jako favorit a nutno podotknout, že v prvním poločase mělo převahu. Od inkasovaného gólu zachránil domácí brankář Provedel, který před koncem poločasu zlikvidoval tečovanou střelu Pinamontiho i nebezpečnou ránu Marchizzy. Utkání, které mělo jinak výbornou atmosféru, v prvním poločase branku nenabídlo.

Spezia toho moc nepředvedla, ale krátce po změně stran si to vynahradila plnými doušky. V 50. minutě poslal před branku zpětnou přihrávku Reca a Riccardo Marchizza si nešťastně vstřelil vlastní gól.

Hosté okamžitě přepnuli na vyšší obrátky a výsledkem byla rána nad branku v podání Di Francesca. Podobně dopadla i střela Bandinelliho a tak si Spezia nadále udržovala těsný náskok. Empoli se dočkalo až v 71. minutě a opět sehrál roli vlastní gól. Žurawskiho centr si do vlastní sítě srazil Dimitris Nikolaou.

Stav 1:1 nevyhovoval ani jedné straně. Čtvrthodinu před koncem se Empoli dožadovalo pokutového kopu za Amianiho hru rukou, ale sudí společně s VAR systémem penaltu nenařídil. V 88. minutě zase proletěla Hendersonova střela těsně vedle tyče a nic dalšího už se na hrací ploše neodehrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele