27. kolo
27.02.2022 18:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

Spezia v nastavení smolně prohrála s AS Řím

Statečná Spezia se velmi dlouho bránila římskému AS i přesto, že hrála celý druhý poločas v početním oslabení, ale nakonec jí to na body nestačilo. V nastaveném čase totiž sudí postřehl faul ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Tammy Abraham.

Římané šli do utkání se Spezií jako jasný favorit i přesto, že dlouhodobě s ní rozhodně nemají dobré zkušenosti. Častokrát je podceňovaný tým pořádně potrápil a nejednou se mu povedlo vyhodit movitý klub i z Coppa Italia. Dnes to byly podobné nervy. AS šlo do utkání aktivně, ale dlouho hledalo prostor, kudy zaútočit.

Kromě brzkého zranění Saly, místo nějž musel do hry Maggiore, se toho moc neodehrálo. Po dvaceti minutách se musel mít na pozoru brankář Ivan Provedel, kterého vyzkoušel pořádně tvrdou ranou záložník a kapitán Lorenzo Pellegrini. A měl štěstí, protože míč z Italovy kopačky vylétl tak dobře, že ve vzduchu zaplaval a ještě trefil tyč!

Jinak to ale byl zmar. Bez pohybu, bez nápadu, momentu překvapení. Spezii nedělalo velké potíže bránit čitelné tahy AS. V plném počtu by to asi měla ještě snazší.

Jenže ve 45. minutě dostal za faul zezadu druhou žlutou kartu Amian a musel pod sprchy. Po změně stran se přesilovku nejprve snažil zúročit Abraham, jehož zakončení těsně minulo tyč. Rána Lorenza Pellegriniho zase zamířila nad. Neuspěl ani Karsdorp. Postupem času už se Spezia radovala z bodu, protože AS nebylo schopné nic kloudného vymyslet.

A pak domácí zmrazila ledová sprcha. Ve čtvrté nastavené minutě sudí Fabbri postřehl faul ve vápně na Zaniola a po poradě s VARem pískal penaltu! K ní se postavil Tammy Abraham a dal svůj 19. soutěžní gól za AS.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele