29. kolo
12.03.2022 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

V zápase Salernitany se Sassuolem se body dělily

Sassuolo čtvrtou výhru v řadě nepřidá, byť jí v Salernu bylo blízko. Domácí fotbalisté se sice rychle ujali vedení, ale Sassuolo dvěma zásahy výsledek otočilo. Jeho vedení pak vydrželo až do 81. minuty, než srovnal na konečných 2:2 Milan Djurić. V té době už hráli Neroverdi bez vyloučeného Raspadoriho.

Udělení červené karty bylo nakonec klíčovým okamžikem celého zápasu. Oslabené Sassuolo totiž neudrželo vedení a v zápase "jen" remizovalo 2:2.

Salernitana věděla, že proti ní stojí velmi silný soupeř, který vyhrál tři zápasy v řadě. Domácí proto začali aktivně a již v 8. minutě se ujali vedení. Brankář Consigli předvedl nešťastný zákrok, když vyrazil hlavičku, která by nejspíš šla mimo branku před sebe a dorážející Federico Bonazzoli měl jednoduchou úlohu. Nabuzená Salernitana za chvíli přispěchala s další brankou, jenže Kastanos se nacházel v ofsajdu.

Sassuolo se rozjíždělo pomalu, ale ve 20. minutě dokázalo srovnat. Na centr Kyriakopoulose si na malém vápně nemilosrdně naskočil Gianluca Scamacca a Sepe byl bez šance. Za dalších deset minut byl obrat dokonán. Hamed Traoré předvedl výbornou individuální akci a střelou k tyči poslal Sassuolo do vedení.

Hosté dostali zápas pod svojí kontrolu, ale jen do 59. minuty, kdy obdržel druhou žlutou kartu Giacomo Raspadori. Byl to klíčový moment, protože naprosto nesmyslný faul Sassuolo zásadně oslabil a Salernitaně se později podařilo vyrovnat.

Nebylo to hned a dokonce Sepe musel podržet svůj tým několika zákroky. Čtvrthodinu před koncem dokonce orazítkoval břevno Fratessi a v v 81. minutě to konečně přišlo. Milan Djurić se vyšrouboval do vzduchu a hlavičkou překonal Consigliho. Salernitana ještě vycítila šanci na zvrat a v samotném závěru byla rozhodujícímu gólu opravdu blízko. Jen Bonazzoli měl dvě velké šance a pokaždé je zneškodnil Consigli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele