11. kolo
31.10.2021 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Neapole (© AFP)

Salernitana udatně bojovala, ale Neapoli stačila jediná trefa

Neapol se v Salernu hodně natrápila, ale nakonec díky jediné brance Piotra Zielińského dokázala nováčka porazit. Díky tomu se aspoň na pár chvil vrací na první příčku ligy.

Salernitana se pod vedením trenéra Colantuona poměřila s týmem, který má jednoznačně mistrovské ambice a který se v případě dnešní výhry mohl vrátit na první místo. A to byla hodně velká motivace, aby si favorit se Salernitanou poradil i bez kanonýra Osimhena. Ono to tedy bylo hodně znát, že Osimhen na hrotu neapolského útoku schází.

Domácí celek velmi pozorně až obětavě bránil a nepouštěl favorita poblíž svému vápnu. Veškeré akce Neapole proto končily v uctivé vzdálenosti od hájemství brankáře Belece. Ze střední vzdálenosti vyslal poměrně povedenou ránu Fabián Ruiz, ale jeho pokus jen prosvištěl kolem pravé tyče. První půle příliš mnoho fotbalové parády nenabídla a Neapol se musela hodně zlepšit, aby měla šanci na výhru.

Přesto se jako první do šance dral celek ze Salerna. Ribéry spolupracoval s Kastanosem a jejich souhru musel rázným způsobem ukončit až brankář Ospina. V útoku se Neapol dnes rozhodně nepředřela, ale i to jí stačilo na překonání domácí hradby. V 61. minutě sice střídající Petagna trefil jen břevno, ale o pár vteřin později už se hosté radovali.

Odražený míč totiž Neapol snadno ukořistila a Piotr Zieliński jej se štěstím procpal do sítě. Neapoli se na chvíli ulevilo, když byla ofenziva domácích otupena po červené kartě Kastanose, ale o pár minut později musel ze hřiště taky Koulibaly. Na výsledku se už ale nic neměnilo, protože Gagliolo napálil v závěru jen břevno odkryté brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele