24. kolo
07.02.2022 20:45 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Simone Verdi (© AFP)

Verdi Salernitaně nestačil, Spezia odjíždí s bodem

Salernitana sehrála především díky novicovi Verdimu se Spezií fantastický první poločas, po jehož skončení svítilo na tabuli skóre 2:2. Druhý ale notně zaostával a gólu se diváci v Salernu už nedočkali.

Domácí Salernitana vstupovala do dohrávky 24. kola Serie A s jednou velkou výhodou. Oproti svému soupeři, který má ban na přestupy, mohla svůj celek posílit a zkvalitnit. Jedním z hráčů, kteří si nově na ciabattu vydělávají v Salernu, je Simone Verdi. Někdejší tahoun Bologně se v Turíně neprosadil a vzal za vděk nabídkou protřelého Waltera Sabatiniho.

A dobře udělal. První branku v novém dresu totiž vstřelil po pouhých třech minutách! Po faulu na Ribéryho se postavil k míči na hraně vápna a nádhernou ranou nechal brankáře Provedela plachtit zbytečně! Jenže radost domácím borcům nevydržela tak dlouho, jak si asi jejich fandové představovali. Po deseti minutách totiž faul na Erliće ocenil sudí Valeri penaltou a mladý kanonýr Rey Manaj se nemýlil - 1:1.

Domácí tým ale dnes spoléhal na fantastického Verdiho. Tohle jméno dalo světu Nabucca, La Traviatu nebo Aidu a Salernitaně taky radost z druhé branky. Tu měl na svědomí opět ze standardní situace, kdy po faulu na Kastanose zakroutil míč k tyči z ještě větší vzdálenosti.

Jenže ani to Salernitaně nestačilo na body. Po pouhých 30 minutách sudá Valeri postřehl ruku ve vápně a dovolil mladému křídlu Danielemu Verdemu, aby úspěšně kopl penaltu. Na to, jak skvělý byl první poločas, nestál druhý za nic. Po hodině hry pálil křížnou ranou Kastanos těsně vedle a to bylo všechno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spezia je poprvé v této sezoně venku vypsaná jako favorit. Po třech výhrách v řadě venku - vypsaní jako outsider by nyní spousta pochybných společností přivítala jejich prohru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele