9. kolo
23.10.2021 15:00 CET
2 : 4
(0:4)

Reportáž

Patrick Cutrone (© AFP)

Na Stadio Arechi padlo šest gólů. Salernitana hororový první poločas s Empoli nedohnala

Na posledním místě tabulky zůstane i po tomto kole nováček Salernitana Calcio. Empoli totiž po skvostném prvním poločase vyhrálo celkovým výsledkem 4:2 a díky tomu si upevnilo postavení ve středu tabulky. Dvakrát se v dresu hostí prosadil Andrea Pinamonti.

Pro oba nováčky to byl důležitý zápas, protože i s Empoli se spíše počítá do boje o záchranu. Salernitana dosud zvítězila v Serii A jen jednou a doma proto měla ideální příležitost připsat si druhý úspěch.

Jenomže to by nesměla v prvním poločase totálně propadnout. Už ve 2. minutě si krásně seběhl na výtečnou přihrávku Bandinelliho útočník Andrea Pinamonti a ani povyběhnutý Belec proti němu nedokázal zasáhnout. Empoli se ujalo rychlého vedení a dál pokračovalo v aktivitě. Salernitana sice přispěchala s rychlou odpovědí, ale branka Simyho do prázdné branky nemohla kvůli ofsajdu platit. Tento verdikt se na domácích podepsal, protože v 11. a 13. minutě už to bylo postupně 0:3. Nejprve proměnil akci jako přes kopírák té první gólové Patrick Cutrone a jen o chvíli později ho podpořil třetím a bohužel pro domácí vlastním zásahem Stefan Strandberg. Důležitý byl ale Hendersonův střílený centr před branku, kde se obránce domácích pochopitelně pohyboval.

Salernitana si v úvodní čtvrthodině zápas natolik zkomplikovala, že už se z toho nedokázala plně vzpamatovat. Před koncem prvního poločasu si Empoli vytvořilo tlak a výsledkem byla nařízená penalta za zákrok Strandberga na Pinamontiho. Pro obránce Salernitany to nebyl zrovna šťastný výkon. Každopádně Andrea Pinamonti penaltu proměnil a zvýšil už na 4:0.

Stav byl beznadějný, ale domácí se sympaticky nevzdávali a ještě zadělali na zápletku. Ve 48. minutě Ribéry přihrával pod sebe a Luca Ranieri snížil. Za dalších sedm minut trefil tyč Kastanos a balón doslova dotlačil za brankovou čáru Ardian Ismajli. Do konce zápasu zbývala půlhodina a Salernitana ztrácela už "jen" dva góly.

Empoli se pak úspěšně bránilo a Salernitana si vytvořila tlak až v samotném konci. Po hlavičce Djuriće vytáhl dobrý zákrok Vicario a to bylo zároveň poslední, co se na hrací ploše událo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele