34. kolo
24.04.2022 12:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Salernitany (© AFP)

Salernitana vyhrála po třetí v řadě, tentokrát si vyšlápla na Fiorentinu

Boj o záchranu pomalu a jistě finišuje a udržet Serii A bude chtít i Salernitana. Nováček letošní sezony před nedávnem porazil Sampdorii i Udinese a nyní nato navázal i v domácím zápase s Fiorentinou. Tři výhry v řadě posunuli Salernitanu na osmnácté místo, s tříbodovým mankem na nesestupové pozice.

Favoritem zápasu byla Fiorentina, kterou ale v Salernu nečekalo nic jednoduchého. Domácí se v závěru sezony nadechli k mocnému finiši a dramatizují boj o záchranu.

Viola měla po celou dobu výraznou převahu v držení balónu, ale co se efektivity týče, ta značně pokulhávala. Salernitana si vytvořila obrovskou šanci již po třech minutách a vpád do otevřené obrany zakončil střelou do boční sítě Verdi. Za dalších šest minut už domácí vedli, když se po rohovém kopu trefil hlavou Milan Djurić.

Hosté okamžitě přepnuli do "vyššího módu", jenomže žádná velká šance nepřicházela, natož vyrovnání. Oba trenéři sáhli o přestávce k jedné změně a zatímco ofenzivní řady domácích vyztužil Franck Ribéry, posilou Fiorentiny byl příchod Riccarda Saponary. A byl to právě ofenzivní hráč Fiorentiny, který v 64. minutě srovnal na 1:1. Počátkem všeho byl přesný centr Odriozoly, který se dostal až na "penaltu", kde Saponara přesnou střelou vyrovnal na 1:1.

Pro Salernitanu byl bod málo a nejprve Bohinenovi nebyla kvůli ofsajdu uznána branka a následně v 79. minutě rozhodl utkání Federico Bonazzoli, jenž se natlačil před dva bránící hráče a rychlou koncovkou překonal Terracciana. Fiorentina ještě měla čas na vyrovnání a mohla si odvézt bod, kdyby v nastaveném čase využila obrovského závaru před Sepem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fiorentina to venku ráda KURWÍ. Již 6 krát. Mrdat poháry, penízky se dají vydělat i jiným zpusobem , než pobíháním po hřišti jako banda buzerantu.

Reagovat
smazaný uživatel

Šikovní kucí, ještě tak využít svých znalostí.

Reagovat
Kempes12

Taky jsem využil tvoje doměnky na tu Fiorentinu a vsadil na Salernitanu za 5,29 kurz Ale dal jsem ještě jiné matche a tam mi utekla Neapol kde jsem měl remízu a oni to projeli i když vedli 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele