7. kolo
03.10.2021 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Giovanni Simeone (© AFP)

Hellas nedal Spezii sebemenší šanci

S pořádným výpraskem se z Verony vrací Spezia Calcio. Hellas překonal Zoeta jen v prvním poločase třikrát a po změně stran mu přidal ještě jednu branku. Domácí ekipa si tak připsala zatím nejvyšší vítězství v nové sezoně.

Hellas byl před utkáním favoritem, ale takový rozdíl se přeci jenom nečekal. Spezia zatím nehraje dobře a do tabulky získala pouhé čtyři body. Ani domácí si nemohli příliš vyskakovat, protože měli jen o jeden bod navíc.

Spezia naprosto nezvládla vstup do utkání a už po čtyřech minutách se měnilo skóre. Po Ilićově centru zůstal na zadní tyči nepochopitelně neobsazený Giovanni Simeone a jeho hlavička znamenala vedení. Hosté chtěli odpovědět prostřednictvím Verdeho, ale dobře zasáhl Montipó. Místo vyrovnání pak Hellas odskočil na rozdíl dvou branek. Caprari krásně načechral balón na Davida Faraoniho, ten do něj jen lehce ťukl z první a brankář Zoet se natahoval marně. I po druhém gólu následovala neproměněná šance Spezie a to byl dost možná zásadní moment. Kdyby totiž Manaj netrefil břevno, ale dal gól, mohlo se utkání vyvíjet jiným směrem. Manaj měl pak ještě jednu šanci a i s ní naložil špatně, respektive výborně zasáhl Montipó.

Hellas toto neproměňování nemilosrdně potrestal. Ve 42. minutě zvyšoval už na 3:0 po krásné ráně do šibenice Gianluca Caprari. A i do třetice následoval stejný scénář, tedy neproměněná šance Verdeho a výborný zákrok Montipa.

Ve zvrat v utkání už věřil málokdo. Hellas si ve druhém dějství hlídal výsledek a když přišla možnost, udeřil počtvrté. Dvacet minut před koncem dostal příliš prostoru Daniel Bessa a i jeho přízemní střela skončila v síti. V závěru dohrávali hosté bez vyloučeného Simona Bastoniho, ale to mělo na konečný výsledek už pramalý efekt.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele