6. kolo
26.09.2021 15:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Empoli v divoké přestřelce porazilo Boloňu

Gólové hody měli diváci na stadionu Carla Castellaniho v Empoli. V zápase padlo celkem šest branek, z toho čtyři do sítě Rossoblu. Pro Empoli to bylo první ligové vítězství na domácí půdě.

Utkání mezi Empoli a Boloňou rozhodně nepatřilo mezi hlavní šlágry 6. kola, nicméně oba týmy ukázaly parádní ofenzivní podívanou a diváky pobavili šesti góly.

Ten první přišel už po sto dvaceti sekundách a pro hosty byl hodně nešťastný. Henderson odvedl skvělou práci, když hledal stříleným centrem na malém vápně spoluhráče a Bonifazi ve snaze tomu zabránit si vstřelil vlastní gól. Henderson byl za chvíli znovu v akci a tentokrát z přímáku přestřelil. Boloňa se nenechala zahanbit a poměrně rychle vyrovnala na 1:1. Musa Barrow si při rohovém kopu seběhl na nacvičený signál a přízemní střelou uklidil balón do sítě. O několik minut později mohla Boloňa dokonat obrat, ale nařízenou penaltu za faul na Soriana neproměnil Arnautović! Domácí přitom zachránila branková konstrukce.

Empoli přežilo klinickou smrt a po půlhodině hry si vzalo vedení zpátky. Po rychlé rozehrávce výborně přihrál pod sebe Stojanović a Andrea Pinamonti překonal brankáře Skorupskiho.

Boloňa sáhla o přestávce hned k trojímu střídání, ale první kdo se prosadil byli opět domácí. Faulem v pokutovém území se tentokrát provinila Boloňa a Empoli šlo zahrávat penaltu. Nedim Bajrami si vedl o poznání lépe, než Arnautović a přízemní střelou k tyči už zvýšil na 3:1.

Domácím se pak nějakou dobu dařilo eliminovat útoky rossoblu a držet si dvoubrankový náskok. To platilo až do 78. minuty, než vše zdramatizoval Marko Arnautović. Rakouský útočník si na malém vápně zpracoval balón a bezpečně ho poslal do sítě. Hosté měli na vyrovnání ještě dost času, jenomže obrana Azzurri fungovala dobře a už žádný gól neinkasovala. V 90. minutě pak pečetil výsledek na 4:2 střelou k tyči Samuele Ricci. Empoli vyhrálo první domácí utkání v nové sezoně a v tabulce se posunulo už na sedmé místo. Boloňa je desátá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele