23. kolo
23.01.2022 18:00 CET
2 : 4
(0:4)

Reportáž

Gianluca Mancini (© AFP)

AS Řím v první půli smetl Empoli, to už zvládlo jen snížit

Římané znovu předvedli dvě různé tváře, přičemž v první půli jim příznivci mohli skládat ódy, zatímco po změně stran se opět naplno projevil zkrat Vlků. Po poločase nasázeli do sítě Empoli čtyři branky, ale ve druhé půli nebyli daleko od toho, aby dostali tři.

Vlci z hlavního města nastoupili k utkání s Empoli po dvou soutěžních výhrách v řadě a věděli, že by jim další tříbodový zisk mohl zaručit alespoň chvilkový posun v tabulce. A začali pěkně od podlahy. Ve třetí minutě se skácel ve vápně k zemi Zaniolo, ale sudí Fabbri to jako faul neposoudil. Pak se delší dobu nehrál příliš atraktivní fotbal, ale i přesto dokázalo AS dát gól.

Ve 24. minutě vypálil z hranice vápna Portugalec Sergio Oliveira a domácí obrana tečovala jeho ránu jen k nohám Tammyho Abrahama. Ten už snadno dostal míč do sítě a dal svou devátou ligovou branku v novém působišti.

A pak to přišlo. Ve 32. minutě začal několikaminutový výpadek domácí obrany. Nejprve ještě Maitland-Niles pálil po zemi z úhlu jen do brankáře Vicaria. O minutu později už ale ani Vicario nestačil. Po rohovém kopu Oliveiry se k míči propracoval opět Abraham a dostal míč za brankovou čáru, což ještě vzápětí pojistil kapitán Mancini. Gól byl ale nakonec připsán právě Angličanovi - 2:0.

Po pouhých dvou minutách rozjela ofenziva AS další skvělou a rychlou akci, když pravý bek Rick Karsdorp hledal ve vápně Zaniola. Ten ale přepustil míč Sergiovi Oliveirovi, který se štěstím překonal padajícího Vicaria a ve svém druhém startu v lize dal druhý gól.

A to pořád nebylo všechno, neboť pětiminutovku hrůzy z pohledu Empoli završil další brejk. Ve 37. pláchl po patičce Abrahama po křídle Henrik Mchitarjan a předložil míč na vzdálenější tyč, kam si naběhl Nicolò Zaniolo. Italský mladík už bez problému zakončil do protipohybu brankáře Vicaria.

Nicméně AS předvádí skvělé výkony s hrůzostrašnými a ten si vybralo ve druhé půli. Deset minut po začátku druhého poločasu připravil brankáře Patrícia o čisté konto Andrea Pinamonti, k němuž se dostal míč po akci Filippa Bandinelliho. Podobný výpadek v obraně zopakovalo AS ještě dvacet minut před koncem, když se balon od Liama Hendersona dostal k nohám Nedima Bajramiho. Na jeho tečovanou ránu ze střední vzdálenosti už brankář Patrício neměl nárok a kapituloval podruhé.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele