7. kolo
03.10.2021 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Aaron Hickey (© AFP)

Boloňa smetla Lazio 3:0, v závěru byl vyloučen Acerbi

Lazio Řím absolutně nezvládlo odpolední utkání na hřišti Boloni a degradovalo tak svůj výkon v městském derby s AS. Do poločasu inkasovali Sarriho svěřenci dvakrát a po změně stran korunoval vynikající výkon Rossoblu Hickey. Právě trio Barrow, Theate a Hickey mělo zásadní podíl na třígólovém vítězství.

Jde o překvapivé vítězství, protože Lazio bylo po vítězném derby s AS Řím i vítězství v Evropské lize považováno za favorita. Hostům ale hrubě nevyšel začátek utkání a ten nakonec o celém výsledku rozhodl.

Boloni stačila úvodní čtvrthodina, aby si Musa Barrow nachystal balón na pravačku a parádním obstřelem poslal domácí do vedení. Za další tři minuty obstaral autor první branky Barrow centr od rohového praporku a Arthur Theate zvyšoval na 2:0. Lazio zcela zaspalo a najdnou muselo dotahovat dvoubrankové manko.

Lazio trochu přidalo a výsledkem byla příležitost, kterou ve 27. minutě neproměnil na malém vápně Muriqi. Vynikající práci s balónem přitom prokázal Felipe Anderson, který celou akci vymyslel. Trenér Maurizio Sarri nemohl být s výkonem "biancocelesti" ani trochu spokojen, ale do druhého poločasu ponechal stejnou jedenáctku.

Druhý poločas byl dlouho vyrovnaný. Lazio potřebovalo vstřelit kontaktní branku, čímž by se dostalo zpět do utkání, ale to se nestalo. V 69. minutě zaskočil střelou brankáře Reinu Aaron Hickey a tím bylo definitivně rozhodnuto. Přízemní střela Hickeye prošla pod Reinou, který tak měl na inkasované brance svůj podíl.

Zbývajících dvacet minut se utkání pouze dohrávalo. Římský celek v sobě nenašel sílu na zdramatizování, zvláště poté, co byl vyloučen za nesportovní chování Francesco Acerbi. Boloňa předvedla dobrý výkon a zaslouženě vyhrála.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele