1. kolo
22.08.2021 18:30 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Lorenzo De Silvestri (© AFP)

Divočina v Boloni, pět branek a tři červené karty!

Hodně divoký průběh mělo utkání na Renato Dall'Ara v Boloni. Rossoblu hostili nováčka ze Salerna a přestože prohrávali a hráli v početní nevýhodě, dokázali zvítězit 3:2.

Boloňa byla před utkáním favoritem, ale že bude mít takové problémy asi sama nečekala. Salernitana hrála nebojácně a domácím místy zle zatápěla. Ve 20. minutě protáhl Skorupskiho střelou z volného přímého kopu Bonazzoli. Boloňa se hodně soustředila na kontrolu balónu a směrem dopředu toho moc nevymyslela. Teprve ve 34. minutě napřáhla letní posila Marko Arnautović, Strandberg jeho pokus zablokoval rukou a po druhé žluté kartě v krátkém sledu byl vyloučen. To byla pro Salernitanu komplikace jako hrom. Rossoblu následně zamkli hosty před vlastním vápnem a Domínguez zblízka nepochopitelně hlavou minul zařízení!

I když skončil poločas 0:0, tak Boloňa měla osud utkání ve svých rukou. Jenomže přišla 50. minuta a všechno bylo úplně jinak. Soriano udeřil ve vlastním vápně do hlavy Djuriće, což neuniklo pozornosti arbitra a ten vytasil červenou kartu i pro Boloňu, a navíc hosté zahrávali pokutový kop. Federico Bonazzoli ho s klidem proměnil a nováček na Renato Dall'Ara překvapivě vedl.

Boloňa zvládla vyrovnat v 59. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Lorenzo De Silvestri. Belec balón sice vyrazil, ale stalo se tak už za brankovou čarou - 1:1. Salernitanu inkasovaný gól nerozhodil a sama si vzala vedení zpátky dvacet minut před koncem. Hlavičku Simyho ještě Skorupski dokázal vytáhnout, ale následnou dorážku Mamadoua Coulibalyho pod břevno už polský brankář zachytit nedokázal.

Domácí museli znovu reagovat a ono se jim to povedlo. Marko Arnautović převzal balón zády k brance, rychle se otočil a přesnou střelou k tyči srovnal na 2:2. A to nebylo zdaleka všechno. Za chvíli si naskočil na rohový kop Lorenzo De Silvestri a svojí druhou brankou v zápase výsledek otočil.

Tohle už zamávalo i se Salernitanou, která získala ještě malou naději dalším vyloučením. V 89. minutě uviděl druhou žlutou kartu Schouten, ovšem hosté měli na vyrovnání hodně málo času. Sudí Rapuano nastavil dlouhých šest minut, nicméně Boloňa už žádný gól neinkasovala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele