15. kolo
30.11.2021 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Mario Pašalić (© AFP)

Atalanta díky hattricku Pašaliće rozebrala Venezii

Atalantě se povedl dnešní zápas na jedničku z hvězdičkou a tou hvězdičkou se stal mladý záložník Mario Pašalić. Chorvatský talent se v Bergamu rozehrál k životní sezoně a dnes hattrickem zničil šance nováčka z Venezie.

On tedy nováček zkoušel favorita aspoň zastrašit a málem mu to vyšlo už v první minutě hry. Do míče z větší vzdálenosti práskl talentovaný Američan Gianluca Busio a sledoval, jak má brankář Juan Musso plné ruce práce s vyražením jeho projektilu nad břevno. A pak nováček zjistil, jak umí být Orobici smrtelně přesní.

V osmé minutě si na nahrávku od Josipa Iličiće naběhl Mario Pašalić a z první propálil brankáře Romera. Zkušený Argentinec ale měl to nejhorší ještě před sebou. Po pouhých pěti minutách si Pašalić narazil míč s Luisem Murielem a naběhl si do vápna. Tam už snadno z první propálil Romera a slavil gól na 2:0.

I jeho mladší soupeř a krajan Juan Musso musel zasahovat. Po dvaadvaceti minutách se přiřítil k vápnu La Dea útočník Thomas Henry a Musso měl co dělat, aby jeho ránu schoval do rukavic. Zbytek první půle už za mnoho nestál, byť třeba Luis Muriel si za svou aktivitu a neustálý pohyb gól jistě zasloužil. Jenže se ho nedočkal.

Hrdinou byl Pašalić. Ten mohl zkompletovat hattrick hned po změně stran, ale to ještě pálil do Sergia Romera. Někdejšího gólmana United nebo Sampdorie ale překonal i někdo jiný než jen Pašalić. V 57. minutě se o to postaral Teun Koopmeiners, který si vyměnil míč s Pezzellou u vápna a krásnou ranou k tyči skóroval. Mimochodem, dal svůj první gól v dresu nového zaměstnavatele.

Orobici rozebírali svého soka a jeho obranu kousek po kousku a hrnuli se na jeho bránu s elegantními kombinacemi. Další z nich zakončil Luis Muriel jen ranou do tyče. Debakl hostující obrany dokonal symbolicky až Pašalić, který si v 68. minutě naběhl do vápna a sledoval, jak Muriel uháčkoval hned trojici obránců. Pak si stáhl míč ze vzduchu a propálil Romera dnes naposledy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele