18. kolo
19.12.2021 12:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Dušan Vlahovič (© AFP)

Čtyři góly a červená karta, Fiorentina se rozešla se Sassuolem smírně

Hodně divoké utkání se sehrálo krátce po poledni na stadionu Artemio Franchi ve Florencii. Domácí Fiorentina v prvním poločase zaspala a výsledkem toho byl dvoubrankový náskok Neroverdi. Ti si ale tři body neodvezli, protože Viola manko smazala a navzdory vyloučení Biraghiho udržela výsledek 2:2 až do závěrečného hvizdu.

Fiorentina i Sassuolo patří k obávaným strašákům letošní Serie A. Nejeden zvučný celek si na nich vylámal zuby a tentokrát je čekalo vzájemné měření sil, které slibovalo ofenzivní podívanou.

A dle předpokladů se začalo hodně aktivně a už po 180 sekundách měl na kopačce vedoucí gól Dušan Vlahović. Největší hvězda Italianova výběru střihla v pokutovém území nůžkami naprázdno. Velkou šanci mělo i Sassuolo a Terracciano musel zblízka likvidovat pokus hlavou. V následujících minutách se tempo trochu uklidnilo, ale ne na dlouho.

Po půlhodině hry hlavičkoval nad Frattesi a za další dvě minuty už se hosté prosadili. Gianluca Scamacca si zpracoval balón a z hranice šestnáctky neomylně vypálil tak, že Terraccino se natahoval marně. Sotva se domácí oklepali, už prohrávali o dvě branky. Davide Frattesi si seběhl na přihrávku Raspadoriho a neomylnou koncovkou poslal balón do sítě.

Fiorentina byla v problémech, ale ještě do konce prvního poločasu měla šance vrátit se zpět do utkání. Callejónova tečovaná střela z první prosvištěla těsně vedle a z následného rohového kopu předvedl Consigli pohotový zákrok. V nastavení si Viola vytvořila obrovský tlak, ale ani Bonaventura a po něm Vlahović výborného Consigliho nepřekonali.

Každopádně svěřenci trenéra Italiana ukázali svojí silu a v náporu pokračovali i po změně stran. V 52. minutě utekl obraně Sassuola Dušan Vlahović a střelou pod břevno snížil. Za dalších jedenáct minut pak Fiorentina vyrovnala na 2:2, když se po sérii odrazů dostal k bezprostřední dorážce Lucas Torreira. Po hodině hry se tak začínalo "od nuly".

Domácí zřejmě pomýšleli na obrat, ale ten jim zkomplikovala situace ze 70. minuty a vyloučení Cristiana Biraghiho. Hráč s číslem tři udeřil při souboji loktem do obličeje protihráče a sudí bez váhání tasil druhou žlutou kartu a tím pádem i červenou. Na využití přesilovky mělo Sassuolo zhruba dvacet minut, ale žádný další gól už nepadli proto, že střelu Kyriakopoulose vyrazil Terracciano na rohový kop.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Host patří zcela určitě k oblíbeným celkum sk. Kurwí , co se dá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele