7. kolo
03.10.2021 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hirving Lozano (© AFP)

Neapol dál válcuje ligu. Z cesty odklidila i Fiorentinu

Neapol zůstává na čele ligy a před reprezentační přestávkou si připisuje další tři body. Ty vyválčila v Toskánsku, i když to dnes neměla jednoduché. S Fialkami sice po brance Martíneze prohrávala, ale díky dvojici Lozano - Rrahmani dokázala Spallettiho družina otočit.

Toskánská metropole nabídla souboj dvou elitních střelců. Na straně domácích Dušan Vlahović, kometa loňské sezony. Proti němu se postavil stále se zlepšující Victor Osimhen, který dal stejně jako Vlahović už čtyři ligové branky. Dnes se neprosadil ani jeden z nich, ale své statistiky rozšířili jiní.

Fiorentina se nezalekla faktu, že hraje s vedoucím týmem ligy, a pustila se do něj poměrně statečně. Bonaventurův náběh ale ukončila rána do vlastního spoluhráče, Milenković o chvíli později hlavičkoval nad bránu. Brankář Ospina posléze likvidoval taky hlavičku Lucase Martíneze, s níž si poradil. Po 28 minutách už ale nestačil. Rohový kop totiž vrátil před bránu Vlahović a právě Lucas Martínez dostal míč do sítě - 1:0.

A bylo na Neapoli, aby našla odpověď. Doposud se totiž moc nepředvedla. Pomohla jí až 38. minuta. V ní totiž sudí pískal penaltu pro Neapol. Té se zhostil Lorenzo Insigne, který však nechal vyniknout jen brankáře Dragowského. Polský gólman se zaskvěl i při dorážce, jenže jeho obrana zapomněla na dobíhajícího Hirvinga Lozana. A se třetí ránou už ani Dragowski nemohl nic dělat.

Fialky nastoupily do druhé půle méně koncentrované a soustředěné, než by bylo záhodno. Lozano si s protihráčem ještě neporadil, ale Amir Rrahmani už ano. V 50. minutě se ke standardní situaci postavil Piotr Zieliński a našel centrem hlavu zkušeného obránce, ke kterému nikdo dostatečně včas nepřiskočil.

Neapol dál zlobila svého soka, který marně hledal cestu skrz její obranu. Brankář Dragowski musel rychle z brány, aby rozehrál míč na Biraghiho těsně před napadajícím Osimhenem. Domácím se naopak směrem dopředu vůbec nedařilo a když Dušan Vlahović poslal v poslední minutě míč vysoko nad bránu, bylo o vítězi rozhodnuto. Napoli rulez!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele