24. kolo
05.02.2022 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Sergej Milinković-Savić (© AFP)

Fiorentina už bez Vlahoviće nestačila na Lazio

Hořkou porážku utrpěla v rámci 24. kola Fiorentina. Už bez své největší hvězdy Dušana Vlahoviće, který odešel do Juventusu, prohrála s Laziem vysoko 0:3. Všechny branky padly až ve druhém poločase a nejprve skóroval Sergej Milinković-Savić a po něm Ciro Immobile. Devět minut před koncem si vstřelil vlastní branku Cristian Biraghi a následné vyloučení Lucase Torreiry znamenalo pro domácí konečnou.

Fiorentina po letech zase bojuje o evropské poháry, přesto si dovolila pustit svojí největší hvězdu do Juventusu. Dušana Vlahoviće nahradil v sestavě Arthur Cabral a bohužel pro "Fialky" byla absence srbského kanonýra cítit.

Ne tolik v prvním poločase. Lazio v něm nebylo příliš aktivní a Terracciano zatím nemusel nijak zasahovat. Ve 20. minutě si naopak připsal první složitější zákrok Strakosha, když zlikvidoval hlavičku Cabrala. O několik minut později zase skončila těsně vedle rána Bonaventury a neproměněné příležitosti musely domácí mrzet. Lazio na sebe poprvé upozornilo až ve 36. minutě a zakončení Immobileho skončilo na pozorném Terraccianovi. První poločas branku nepřinesl a vše zůstávalo na obě strany otevřené.

Lazio chtělo do druhého poločasu vyrukovat s větší aktivitou, což se nejenže nepodařilo, ale ještě vstřelilo vedoucí gól. V 54. minutě vyslal Zaccagni zajímavý přízemní balón do šestnáctky, Sergej Milinković-Savić si dobře naběhl a z první ho dopravil za Terraccianova záda. Fiorentina byla v problémech a potřebovala zareagovat. Po hodině hry už to vypadalo na pokutový kop pro domácí, jenomže VAR odhalil prohřešek proti pravidlům, takže se žádná penalta nekopala.

V 71. minutě si pak v osobním souboji poradil Ciro Immobile, okamžitě si to namířil směr pokutové území a umístěnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Fiorentině pak nepomohly ani příchody Jonathana Ikoného ani Krzysztofa Piąteka a devět minut před koncem Biancocelesti definitivně pečetili výsledek. Immobile po mizerné rozehrávce pelášil sám na Terracciana, obešel ho a z úhlu ještě vracel balón před branku, kde si ho obranným skluzem srazil do branky Cristian Biraghi.

Vyloučení Lucase Torreriry už na konečný výsledek nemělo takový vliv. Fiorentina doma pocítila, že bez Vlahoviće to bude mít hodně těžké a přímý souboj o poháry s Laziem prohrála.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele