38. kolo
21.05.2022 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Alfred Duncan (© AFP)

Fiorentina zdolala Juventus a slaví postup do Konferenční ligy

Návrat do evropských pohárů slaví Fiorentina, která v posledním zápase zdolala Juventus brankami Duncana a Gonzáleze. A protože v souběžně hraném utkání prohrála Atalanta s Empoli, skončila Viola na konečném sedmém místě, což jí posouvá do Konferenční ligy.

Utkání na Stadio Artemio Franchi bylo důležitější především pro domácí celek, kterému šlo ještě o evropské poháry, zatímco Juventus měl splněno. Velkým lákadlem pro diváky byl návrat Dušana Vlahoviće, nicméně trenér Allegri ho nechal jen na lavičce náhradníků a srbský kanonýr se dostal na hřiště až čtvrthodinu před koncem.

Začalo se v dobrém tempu a jak Fiorentina, tak i Juventus se snažily směrem dopředu něco vymyslet. S velkými brankovými příležitostmi to však bylo horší. Teprve v 19. minutě zle zatopil Staré dámě Bonaventura, ale víc jak rohový kop z toho domácí nevytěžili. Další ránu Bonaventury o několik minut později tečoval vedle Chiellini a i v tomto případě si mohl Juventus vydechnout.

Když už se oba celky chystaly do šaten za bezbrankového stavu, Fiorentina udeřila. Juventus v obrovské skrumáži nedokázal odkopnout balón do bezpečí a ten se posléze dostal na kopačku Alfréda Duncana a do sítě.

Trenér Allegri se o přestávce rozhodl stáhnout Giorgia Chielliniho, pro něhož to bylo poslední vystoupení v dresu Juve. V zápase dohrál i brankář Perin, jehož nahradil mladík Pinsoglio.

Juventus ale nebyl schopen ve druhém poločase souvislejšího tlaku a branku Terracciana prakticky neohrozil. Výkon Staré dámy byl pro mnohé velkým zklamáním, jakkoliv už byla soutěž z jeho pohledu rozhodnutá. Čtvrthodinu před koncem mohli domácí vstřelit pojistku, ale Krzysztof Piatek si hlavičkou vylámal zuby na Pinsogliovi. Zhruba tou dobou přišly do Florencie dobré zprávy, protože Atalanta v souběžně hraném utkání prohrávala s Empoli 0:1 a to posouvalo do evropských pohárů Violu. Hotovo ale ještě nebylo a Fiorentina se snažila rozhodnout zápas druhým gólem. Další střelu Piatka zablokovala defenzíva.

Sladké vítězství, navíc s postupem do evropských pohárů, stvrdil v nastaveném čase Nicolás González. Pád Torreiry přes Bonucciho posoudil sudí jako faul a nařídil pokutový kop. Nicolás González ho s přehledem proměnil a odstartoval obrovskou radost v ochozech stadionu Artemia Franchiho.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele