5. kolo
21.09.2021 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Ivan Perišić (© AFP)

Inter díky skvělé druhé půli otočil utkání s Fiorentinou

V Toskánsku budou ještě hodně dlouho zpracovávat úterní večer. Domácí Fiorentina dokázala navázat na skvělé výkony z posledních týdnů a minimálně za první poločas si zaslouží absolutorium. Jenže po změně stran fyzicky odešla a aktivní Inter dokázal svému soupeři nasázet tři branky.

Trenér Italiano kouzlí a zatím se mu daří ždímat své hráče na maximum, takže pro relativně unavený Inter bojující na více frontách bylo tohle utkání dost náročné. A potvrzovalo se to zejména v první půli. Už po sto dvaceti vteřinách prostrčil Vlahović míč na Gonzáleze, kterému skočil pod nohy na poslední chvíli brankář Handanovič. Dorážka Biraghiho napálila míč asi dva metry vedle tyče.

Většina přihrávek pochopitelně hledala Dušana Vlahoviće jakožto hlavní hrozbu "Fialek" a i když to obránci Interu dobře věděli, stejně jim srbský útočník dal pořádně zabrat. V desáté minutě ho kromě tečujícího De Vrije musel zastavovat primárně skvělý Handanovič, který robinsonádou balon odvrátil.

Slovinský veterán, na jehož hlavu se v posledních týdnech taky sneslo dost kritiky, musel o chvíli později vytáhnout další povedený zákrok i proti pokusu Biraghiho, jenž mířil na zadní tyč. Střed zálohy Interu dnes nefungoval podle ideálního scénáře a aktivní napadání Fiorentiny tomu rozhodně nepomáhalo. Další šanci si připravil González, který obral o míč Barellu a po jeho akci pálil nepřesně Duncan.

Fiorentina přitápěla pod kotlem a zaslouženě se dostala do vedení hned z dalšího ataku. Ten vedl Vlahović, následně González vyhrál hlavičkový souboj se Škriniarem a po zemi hledal před bránou nabíhající spoluhráče. Na zadní tyč rychle doběhl Riccardo Sottil a zasunul míč do sítě - 1:0.

Inter toho zase tak moc neměl a brankář Dragowski musel zasahovat jen proti standardce Hakana Çalhanoğlua, který dokázal obstřelit zeď. Až deset minut před koncem málem srovnal Nastašić, který si po akci Džeka hodně oddychl, že jeho vlastňák nebyl pro Džekův ofsajd díky VARu uznán. Do druhé půle ale "Fialky" rozhodně tak dobře nenastoupily.

Po sedmi minutách totiž bylo srovnáno. Barella stačil posunout míč do vápna na nabíhajícího obránce Mattea Darmiana, u nějž byl Milenković pozdě - 1:1.

Fiorentina v tu chvíli kompletně odešla fyzicky i psychicky. Po třech minutách totiž dalšího defenzivního black-outu využil Edin Džeko, který usměrnil rohový kop hlavou do sítě a Inter vedl. Domácí tým soupeři jeho výhru hodně usnadnil, když se po žluté kartě za protesty nechal vyloučit štírek González.

Je pravda, že Fabbri dnes pískal hodně pod svou nebo vůbec prvoligovou úroveň. Nicméně Inter byl dnes výjimečně efektivní a do otevřené obrany vpálil tři minuty před koncem další útok. Gagliardini se dostal za obranu a před bránou našel volného Ivana Perišiće, který upravil na konečných 3:1 pro Nerazzurri.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
scr

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele