31. kolo
03.04.2022 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina udolala v derby oslabené Empoli 1:0

Pouze jedna branka padla na Stadio Artemio Franchi ve Florencii. Domácí Fiorentina využila vyloučení Sebastiana Luperta a gólem Nicólase Gonzáleze zvítězila v toskánském derby 1:0. Viola se díky tomu udržela ve hře o evropské poháry.

Toskánské derby sice nepatří k nejprestižnějším na světě, ale v Itálii má své nezastupitelné místo. Fiorentina chtěla začít aktivně a Vicario měl plné ruce práce s Biraghiho střelou, kterou musel vytěsnit na rohový kop. Empoli nedávalo domácím nic zadarmo a se svým soupeřem hrálo vyrovnanou partii. Bohužel pro ně ale přišlo ve 28. minutě o zraněného stopera Toneliho a to byl citelný zásah do sestavy.

Každopádně v prvním poločase si Empoli nenechalo nic líbit a dokonce se střelecky prosadilo, nicméně Di Francescovy gólové nůžky nemohly pro předchozí Pinamontiho faul platit.

Na neuznané branky to bylo po změně stran 1:1, protože i Forentina překonala Vicaria nedovolenými prostředky. Cabral se totiž v době zakončení nalézal v ofsajdu. Klíčový moment celého utkání nastal v 57. minutě, kdy Luperto fauloval Gonzáleze a uviděl druhou žlutou kartu. Početní převahu Fiorentina okamžitě využila, když Biraghiho centr dopravil do sítě hlavou Nicólas González!

Vedoucí gól a početní převaha dostala Fiorentinu do sedla a výrazně nahlodala psychicky Azzurri. Empoli sice mělo na odpověď spoustu času, ale v těchto nepříznivých okolnostech vyrovnat nedokázalo. Naopak Fiorentina mohla klidně zvýšit, ale Castrovilli střílel těsně vedle. Stav 1:0 pro domácí se až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele