13. kolo
24.11.2019 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Střídající Caicedo získal pro Lazio tři body

Lazio nakonec se štěstím vydřelo tři body na půdě Sassuola. Domácí sice podali bojovný výkon a dlouho s Laziem drželi nerozhodné skóre, jenže v nastavení utkání získal pro Lazio výhru střídající Felipe Caicedo.

Sassuolo doma čelilo velmi náročnému soupeři, který se v žádném případě nehodlal vzdát aktuální třetí příčky. Neroverdi se oproti Laziu nacházejí v útlumu, z něhož hledali cestu ještě ke všemu bez Berardiho s Defrelem. Do hry se i díky tomu dostali Magnanelli s Bogou a Djuričićem. Hosté naopak postavili nejsilnější možnou sestavu, ve které proto nechyběli hráči jako Lucas, Alberto, Correa nebo Lazzarri s Immobilem.

Sassuolo od prvních chvil ukazovalo, že rozhodně nepřijelo jen bránit. V šesté minutě se obránce Jeremy Toljan neohroženě dostal do vápna Lazia. Místo střelby volil ještě přihrávku na Locatelliho, který nakonec o balon přišel. Lazio ve 14. minutě už zahrozilo mnohem nebezpečněji. Nejprve se ke střele dostal Luis Alberto a brankář Andrea Consigli musel ukázat velmi rychlé reflexy, aby míč vyrazil. Po dalším centru Consigli opět zasahoval a navíc mu musela pomoci jeho obrana.

Pro obranu Sassuola to byly perné chvíle. Pod tlakem ale obránci Neroverdi reagovali velmi dobře a jen tak nepovolili. Laziu se delší dobu nedařilo dostat se poblíž brány gólmana Consigliho, ale po třiceti minutách to vyšlo. A hned z toho byl gól. Ciro Immobile se dostal k balonu ve vápně, poradil si s prvním obráncem a přes druhého se štěstím propálil brankáře Sassuola - 1:0 pro hosty z Říma.

Sassuolo prohrávalo a vzhledem k jeho doposud předváděné hře nic nenapovídalo tomu, že by Lazio mohlo mít nějaké potíže. Jenže ve 45. minutě, když už se hosté zřejmě viděli v šatně, se centr po rohovém kopu dostal k Pelusovi, který jej prodloužil za sebe. Tam možná cítil útočníka Francesca Caputa, který si pohlídal ofsajd a dorazil míč do sítě - 1:1.

Pro Lazio to byla velká komplikace a chvíli mu trvalo, než se dostalo zase do tempa. Pomoci mu v tom mělo střídání, neboť se do hry dostali Lukaku s Bastosem. Postupem času se hra začala přelévat z jedné strany na druhou a nutno říct, že Sassuolo po vstřelení gólu začalo hrát nesporně nebezpečněji. Lazio si muselo na jeho ataky dávat velký pozor a často jej zachytávalo až v posledním momentě.

Sergej Milinković-Savić se po hodině hry opřel do míče a sledoval, jak jeho rána prosvištěla kolem tyče. Sassuolo hrálo hodně bojovným stylem a nepouštělo Lazio do větší šance. Přesto ani to nestačilo. V nastaveném čase utkání střídající útočník Felipe Caicedo využil svou robustní postavu, obtočil se kolem dvou obránců a tvrdou ranou překonal Consigliho!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele