4. kolo
22.09.2019 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sassuolo dvěma góly Caputa porazilo SPAL

Sassuolo nemělo se SPALem žádné slitování a bez milosti mu nasázelo tři branky. O dvě z nich se postaral zkušený veterán Francesco Caputo, k němuž se hned po změně stran přidal ještě spoluhráč Alfred Duncan.

Polední klání v italské elitní soutěži skončilo vcelku jasným výsledkem pro domácí Sassuolo, které si nutně potřebovalo napravit reputaci po nepovedeném minulém kole. To ale zvládlo jasně a domácí diváci viděli perfektní podání především od jeho ofenzivní stránky. Prakticky od prvních minut se domácí udatně pouštěli do útoku a SPAL se nacházel ve velkých defenzivních potížích.

Domenico Berardi okradl soupeře o míč a rozehrál zajímavou akci, na jejímž konci byl Derfel, jehož střela ve vápně byla sražená na roh. Po Obiangově vybídce si do vápna naběhl Francesco Caputo a vypálil, ale naštěstí pro SPAL si brankář Berisha věděl rady. O pár chvil později se do míče zpoza vápna opřel plnou silou Duncan, ale mohl spíš přidat na přesnosti. To však Neroverdi zase tak moc řešit nemuseli.

Ve 26. minutě se totiž k míči dostal Grégoire Defrel a táhl akci k vápnu. Sassuolo předvádělo perfektní týmovou spolupráci, míč se vrátil opět k Defrelovi a ten jej vyslal na Francesca Caputa. Jeho technický obstřel nemohl brankář Berisha mít ani omylem - 1:0 pro domácí ekipu.

Ta vesele pokračovala v napadání svého soka. Zasahovat samozřejmě musel i brankář Andrea Consigli, kterého vyzkoušel nenápadnou střelou Jasmin Kurtić. Aktivní Francesco Caputo pak přihrával z levé strany před bránu, kde byl útočník Berardi, jenže jeho střela z malého vápna mířila vedle. Caputo se dočkal až ve 45. minutě. Další krásný pas za obranu Berardi sklepl do druhé vlny a Caputo se do něj opřel - 2:0.

Hráči SPALu zřejmě v šatně plánovali, jak na druhý poločas změní taktiku a soupeře zasypou střelami. Nic z toho ale nebylo, protože ve 47. minutě dal Alfred Duncan z dorážky třetí gól. Sudí jej sice ještě notnou chvíli konzultoval s videorozhodčím, ale nakonec k radosti domácích tifosi branku uznal!

Další trefu si chtěl připsat opět Caputo, jenže trefil jen tyč. Po hodině hry mohl snížit Alessandro Murgia, ale narazil na skvělý zákrok brankáře Consigliho, který jej ze dvou metrů vychytal. Stejný mladý záložník sice v 88. minutě srovnal, jenže z ofsajdu, a tak branka neplatila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele