15. kolo
07.12.2019 18:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Neapol opět zklamala. Bod má Udinese

Hráči Neapole evidentně hodlají odstřelit trenéra Carla Ancelottiho, protože proti jasně slabšímu Udinese nepředvedli vůbec nic. Proti Udinese museli dotahovat jednu branku a víc už nezvládli.

Nůž na krku. Jeho blízkost musel zkušený trenér Carlo Ancelotti cítit před utkáním s Udinese hodně těsně, protože pokud by dnešní duel nevyhrál, podle spekulací médií by tohle mohl být jeho poslední zápas na lavičce Partenopei. I proto "Carletto" postavil to nejsilnější, co měl k dispozici. Těžil i z toho, že Udinese se "pyšní" tím zcela nejhorším útokem v Serii A. V rámci poháru ale naposledy nadělilo soupeři čtyřku, takže ani Neapol nemohla být v obraně zcela v klidu.

Udinese se delší dobu nemohlo dostat k míči a Neapol působila v prvních minutách aktivnějším dojmem. Vzadu ale měla dost práce s urostlým útočníkem Stefanem Okakou, který rozdával nebezpečné pasy a snažil se neustále napadat. Z velké dálky vyslal svůj pokus na branku Alexe Mereta záložník Mandragora, jenže mladého hostujícího brankáře tím vůbec nezaskočil.

Di Lorenzova hlavička zamířila stejně tak mimo bránu a podobně si ve své snaze vedl i zkušený útočník José Callejón. Do šance se po dvaceti minutách pozvolna dostával i Lorenzo Insigne, na kterého fandové Partenopei hodně spoléhali. Jenže jeho ránu zablokoval pohotový obránce Ter Avest. Stejně tak si domácí obrana poradila i s dalším pasem, jehož autorem se tentokrát stal rychlý José Callejón.

A možná o to větší překvapení se událo ve 32. minutě. Udinese totiž stačil jeden povedený a rychlý brejk, který započal u Fofany. Dynamicky hrající záložník vyslal do šance za obranu naběhnuvšího Kevina Lasagnu, který si poradil se zpracováním i Meretem a poslal Udinese do vedení - 1:0.

Pro Neapol to byla velmi složitá situace, ale nedá se říct, že by se nedala očekávat. Z hráčů Partenopei pramenilo přesně to, o čem mluvil trenér Carlo Ancelotti před zápasem - nechuť, bezradnost a dost možná i snaha odstřelit svého trenéra. Zkrátka výkon nehodný týmu bojujícího o poháry. A nepomohly ani centry, kterých se před brankáře Mussa snášelo poměrně dost.

Aby měly centrované míče větší smysl, do hry se dostavil Fernando Llorente, který vystřídal evidentně bez zájmu hrajícího Insigneho. Až deset minut po změně stran se vlastně poprvé trefili hosté do prostoru Mussovy svatyně, to když po nahrávce od Callejóna pálil tvrdě Fabián Ruiz.

Neapol působila ztraceným dojmem a snaha o ofenzivní podívanou rozhodně nebyla na místě. Přesto se Partenopei dočkali srovnání. Na hranici vápna se totiž k míči dostal ve spolupráci s Mertensem polský záložník Piotr Zieliński a přesnou ranou k tyči nedal Mussovi šanci. Deset minut před koncem dostal červenou kartu rozcvičující se obránce Maksimović, ale to bylo všechno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

1:3

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele