1. kolo
25.08.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

AC Milán ani jednou nevystřelil na branku a s Udinese těsně prohrál

Ligová premiéra na lavičce AC Milán Marcu Giampaolovi pořádně zhořkla. Rossoneri nejenže podali hodně mdlý výkon, ale s Udinese dokonce prohráli. Jedinou branku vstřelil ve druhém poločase hlavou obránce Becão. Udine porazilo slavný klub potřetí za pět let.

AC Milán v létě přivedl hned několik nových tváří, avšak ani jedna z nich se v základní sestavě neobjevila. Kouč Marco Giampaolo vsadil na sestavu, která loni pod Gattusem vybojovala páté místo. V základní jedenáctce Udinese zase chyběl Antonín Barák nebo Argentinec Rodrigo De Paul.

První poločas diváky snad ani nemohl bavit. Nasazení se oběma týmům vyčítat nedá, avšak co se směrem dopředu týče, byla hra z obou stran velice impotentní. Až ve 38. minutě se po rohovém kopu dostal ke krkolomnému zakončení obránce Romagnoli, ale branku Udinese netrefil. Udine zase mělo jedinou možnost po chybné rozehrávce hlavou v podání Donnarummy, ale z velké dálky nebyla prázdná branka trefena. V nastavení pak došlo ve vápně Milána k hraní rukou, kterou však sudí společně s VAR jako penaltovou neposoudil. První poločas byla jedná velká bída, ale změna stran trochu zlepšení přeci jenom přinesla.

V 51. minutě prověřil Donnarummu Fofana a na druhé straně Boriniho křižná rána skončila vedle. Střelecké štěstí ze střední vzdálenosti zkusil i Lucas Paquetá, ale ani on prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Dvacet minut před koncem si zkoušel po lehounkém kontaktu Troost-Ekonga vymodlit pokutový kop Krzysztof Piątek ale se zlou se potázal. Navíc obránce domácích se na útočníka Rossoneri hodně zlobil a Piatek všemu ještě přidal viditelnou simulací. O tři minuty později rozehrávaly Zebry rohový kop a střídající Rodrigo De Paul posadil balón na hlavu Rodriga Becãa a Donnarumma byl bez šance. AC Milán úplně vypadl z tempa a jen skvělý zákrok jeho brankáře ho uchránil před druhým gólem. Střela Lasagny byla velice dobrá, ale zákrok Donnarumy ještě lepší.

Každopádně Milán na inkasovanou branku reagovat nedokázal. V závěru se sice tlačil před Mussa, ale vyrovnání nepřišlo. AC v zápase ani jednou nevystřelilo na branku a s takovou premiérou nemůže být v táboře Rossoneri nikdo spokojen.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Morgue

Jo tak takhle vypada útočný a atraktivní fotbal v podání ACM jak nám to slibují. 1 střela na bránu a to ještě z přímého kopu do náruče brankáře za 90min? Jsem u vytržení!!

A těch osobních chyb...

Reagovat
smazaný uživatel

Des a hruza...takhe se o LM nehraje. Delejte uz s tim neco doprcic

Reagovat
smazaný uživatel

To chce Silvia Berlusconiho zase a viděli by...jak by jim strhával gáži za tyto trapné výkony a oni by si to vzali k srdci...ale jak se říká je to teprve začátek... FORZA MILAN !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele