17. kolo
21.12.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SPAL díky Petagnovi otočil utkání s oslabeným Turínem

Turín překvapivě nestačil na SPAL, ačkoli na domácí půdě velmi brzy vedl. Poslední tým tabulky se ale nevzdal a dokázal otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Gólově se o to postarali Gabriel Strefezza s Andreou Petagnou.

SPAL zoufale potřebuje začít sbírat body, protože před posledním utkáním roku okupoval tu úplně nejnižší příčku. O důležité body měli dnes večer bojovat hráči jako Berisha, Kurtić, Cionek, Petagna nebo Paloschi. Turín se těšil z návratu kanonýra Belottiho do základní sestavy, po jehož boku se objevilo duo Verdi - Berenguer.

A Turínu vyšly první minuty naprosto fantasticky, naopak SPAL se rychle ocital v problémech. Už ve 4. minutě se totiž měnilo skóre utkání ve prospěch domácí jedenáctky. Centrovaný balón se od Bremerovy paty odrazil šťastně k záložníkovi Tomásu Rincónovi, který snadno propálil vše před sebou. Turín brzy vedl o jednu branku a SPAL byl naopak paralyzovaný.

Jinak se ale první půle nesla v hodně zmateném duchu plném nepřesností a špatných přihrávek. Diváci se asi moc nebavili, neboť o nějaké souvislejší kombinaci nemohla být řeč ani na jedné straně. Navýšit skóre mohl ve 29. minutě Álex Berenguer, který si šikovně obhodil Tomoviće a zkoušel technicky obstřelit brankáře Berishu. Toho ale nepřekonal. Brankář SPALu se činil také o pár minut později, když parádně vychytal krásnou ránu Belottiho.

Ačkoli byl Turín jasně aktivnější, SPAL ještě v první půli srovnal. Tři minuty před odchodem do šaten se centr ze strany dostal ke Gabrielu Strefezzovi, kterého nepohlídal ani jeden soupeřův obránce. Mladý záložník byl ve správnou chvíli na správném místě a napálil odražený míč přesně k tyči. Na jeho ránu brankář domácího týmu nedosáhl a kapituloval.

Časomíra ukrojila z druhé půle jen deset minut, když si Turín situaci sám zkomplikoval. Mladý stoper Bremer totiž zastavoval pelášícího Petagnu faulem, za což viděl druhou žlutou kartu. Býky tak čekala půlhodina v oslabení. A SPAL toho využil po svém. Trvalo mu to poměrně dlouho, ale v 81. minutě se centr od Valdifioriho dostal právě ke střelci Petagnovi, který hlavou otočil utkání ve prospěch SPALu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele