14. kolo
01.12.2019 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Neapol padla. Premiérovou brankou ji skolil Skov Olsen

Ligová mizérie Neapole pokračuje. Dnes si na Partenopei vyšlápla Bologna, kterou spasil střídající mladík Andreas Skov Olsen.

Bologna byla před utkáním až na 16. místě a její pozice rozhodně není ideální. Dnes se musela postavit extrémně náročnému soupeři, který vstoupil na domácí trávník s pověstí týmu, jenž remizoval s Liverpoole, dle mnohých aktuálně nejlepším týmem Evropy. Neapol navíc poslala do hry opory jako Manolas, Koulibaly, Ruiz, Insigne nebo Lozano. Bologna se spoléhala na brankáře Skorupskiho či útočníky Palacia, Orsoliniho nebo Sansoneho.

Neapol se od prvních chvil snažila napadat svého soka a rozhodla se nepůjčovat mu míč. Díky rychlostním typům jako Insigne s Lozanem se obránci Felsinei měli na co těšit. Hirving Lozano si našel za vápnem prostor na střelu, jenže branku netrefil. Fabián Ruiz si dal míč nebojácně mezi tři hráče soupeře do vápna, rychle se otočil a stihl i vypálit. Ani on však - jak by řekl klasik - netrefil prostor branky.

V 16. minutě se celá Neapol radovala z první branky utkání, když se povedlo prosadit Hirvingovi Lozanovi. Jenže fanoušci Neapole nejásali příliš dlouho. Sudí si dobře všiml ofsajdu, takže branka platit nemohla. To Bolognu nabudilo a usadilo se u vápna Partenopei. Do větší šance se jako první probojoval Blerim Džemaili, který zakončoval ve skluzu. Zamířil ale těsně vedle, takže brankář Ospina zůstal nepřekonán.

První půle se pomalu chýlila ke konci a Neapol toho využila ideálně. Insigneho střelu z pravé strany ještě dokázal brankář Skorupski vyrazit, ale na dorážku útočníka Fernanda Llorenteho už ani mladý Polák nestačil - 1:0.

Z pohledu Neapole první půle naprosto vyhovující. Bologna nemohla být spokojená, takže trenér Mihajlović nasadil mladíka Skova Olsena. Velký talent se do šance poprvé dostal v 52. minutě, jenže na poslední chvíli zastavili jeho kličky obránci Neapole. Šance domácího celku se pokusil zvýšit kapitán Lorenzo Insigne, který vypustil od kopačky skákavou střelu a brankář Skorupski měl co dělat, aby ji alespoň vyrazil na roh.

Nasazení Skova Olsena byl velmi dobrý tah, který se Felsinei vyplatil v 58. minutě. Palacio sice prohrál svůj souboj, jenže obránce Kalidou Koulibaly odvrátil míč jen na Andrease Skova Olsena, který se z dorážky nemýlil a srovnal.

Do utkání byl následně vyslán Dries Mertens, aby zvýšil efektivitu Partenopei. Jen pár minut po svém příchodu se dostal k tvrdé ráně a pravačkou těsně minul bránu. Neapol plánovala atak do posledních minut, jenže v 80. minutě se San Paolo ponořilo do šokovaného ticha. Obrana Neapole totiž selhala a nezachytil nahrávku Džemailiho na Nicolu Sansoneho. Ten se tak ocitl sám před Ospinou a nechyboval!

Ani Younesův příchod do utkání Neapoli nepomohl.Domácí na chvíli vzývali Llorenteho a jeho umění. Zkušený Španěl totiž zpracoval centr a v nastavení překonal brankáře Skorupskiho. Sudí však po nápovědě videa branku ke zlosti domácích fandů pro ofsajd odvolal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele