20. kolo
18.01.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Neapol prohloubila krizi a s Fiorentinou prohrála

Krize fotbalistů Neapole stále nebere konce a pod Gattusovým vedením si po sobotním večeru připisují už čtvrtou porážku z pěti zápasů. Parthenopei tentokrát doma prohráli s Fiorentinou, které naopak změna kouče a jmenování Giuseppe Iachiniho nesmírně prospěla. Fiorentina hrála na San Paolo pragmaticky, udeřila už v prvním poločase prostřednictvím reprezentanta Federica Chiesy a po obrátce pojistil výsledek Dušan Vlahović.

V sestavě Violy nechyběl ani nově příchozí útočník Patrick Cutrone. Většina pozornosti byla ale upřena na Neapol, která se v letošní sezoně nebývale trápí a už stihla sáhnout k trenérské rošádě, kdy Carla Ancelottiho nahradil Gennaro Gattuso.

Neapol nebyla v prvním poločase horším týmem, nicméně její snaha vůbec k ničemu nevedla. Parthenopei mají v letošní sezoně velké problémy v ofenzívě a i proti Fiorentině to bylo znát, šance si totiž vytvářeli spíše hosté.

Už ve 2. minutě hlavičkoval přesně do míst, kde stál Ospina stoper Milenković a o chvíli později po centru Liroly nezakončil přesně Cutrone. Ve 26. minutě už hosté vedli, balón do pokutového území dostal Federico Chiesa a přesnou křižnou ranou překonal brankáře Ospinu. Jen o chvíli později rozvlnila síť i nová akvizice Patrick Cutrone, ale jeho gól nebyl kvůli ofsajdu uznán a Neapol si alespoň pro tuto chvíli mohla oddechnout. Teprve potom si Parthenopei vytvořili vůbec první výraznější příležitost, načechraný pas za obranu poslal Callejón hlavou mimo. A to bylo z prvního poločasu všechno.

Gennaro Gattuso se o přestávce rozhodl ponechat na trávníku stejnou jedenáctku jako v prvním poločase. Neapol ještě více přidala, ale výsledkem byla jen tyčka v podání Lorenza Insigneho. Na druhé straně spálil ještě větší příležitost Chiesa, když ho po nádherném pasu vychytal Kolumbijec Ospina.

Neapol byla směrem dopředu opravdu marná a čtvrthodinu před koncem ji zasadil definitivní KO Dušan Vlahović. Utaženým obstřelem k tyči nedal Ospinovi sebemenší šanci a dvoubrankové manko už bylo pro Neapol příliš.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Etika

02

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele