32. kolo
12.07.2020 21:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Neapol remizovala s AC Milán 2:2

Gennaro Gattuso poprvé vedl Neapol v zápase proti AC Milán a zdá se, že remíza je s jistou nadsázkou pro něho osobně nejlepším možným výsledkem. Parthenopei byli v utkání o něco lepším týmem. Dokázali zareagovat na nepříznivý vývoj a dvěma góly otočit výsledek, ovšem poslední slovo měli hosté z Milána.

Útočné trio Mertens, Insigne, Callejón dělalo obraně Rossoneri značné problémy a Donnarumma proti prvně jmenovanému vytáhl první těžký zákrok. O chvíli později se Parthenopei znovu šikovně uvolnili a po zemi tentokrát pálil Insigne, načež Donnarumma byl opět na místě. Snaha Neapole byla narušena první a hned gólovou akcí Milána. Ante Rebić odcentroval na volného Thea Hernándeze a francouzský zadák z voleje a od země poslal AC Milán do vedení.

Stav ale dlouho nevydržel. Rossoneri následně neubránili standardku a těsně před Donnarummou zasáhl míč Di Lorenzo, jenž pak ještě dorážkou doklepl balón do sítě.

Neapol byla nebezpečnější i po změně stran, Zielinski pálil nad a o chvíli později Callejónovu zpětnou přihrávku poslal na branku z první Dries Mertens a balón po teči prošel Donnarummovi do sítě. Milán nebyl směrem dopředu tolik aktivní jako například v zápase s Juventusem a k vyrovnání mu nakonec pomohla poměrně kontroverzní penalta. Střídající Bonaventura se po kontaktu s obráncem skácel k zemi a sudí i s pomocí VAR rozhodl v pokutový kop. Protože ve hře už nebyl Zlatan Ibrahimović, míče se chopil Franck Kessié a suverénně proměnil.

Závěr zápasu byl ještě dost dramatický, Neapol chtěla tři body možná více než soupeř, ale ten i v oslabení po zbytečném vyloučení Saelemaekerse výsledek ubránil. Saelemaekers obdržel dvě žluté karty v rozpětí pouhých tří minut.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele