30. kolo
04.07.2020 21:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Lazio podlehlo Milánu a s titulem je nejspíše ámen

Šance na Scudetto poprvé od roku 2000 utrpěly vážné trhliny. Natolik vážné, že už mnozí fanoušci ani nevěří, že by se to ještě mohlo povést. Lazio prohrálo na Stadio Olimpico s AC Milán jasně 0:3 a na vedoucí Juventus už ztrácí sedm bodů. Rossoneri předvedli jeden ze svých nejlepších výkonů v sezoně a po obnoveném startu ještě neprohráli. O branky se rovným dílem podělili Hakan Calhanoglu, Zlatan Ibrahimović a Ante Rebić.

Na Stadio Olimpico se hrál velký šlágr, oba celky totiž potřebovaly bodovat, aby si zachovaly šance v případě Lazia na titul a také na Evropskou ligu v případě AC Milán.

Lazio se snažilo vstoupit do utkání aktivně, ale Milán si začátek pohlídal a už v prvním poločase dostal domácí do nepříjemné situace. Calhanoglu si navedl balón ke střele a díky jeho nevyzpytatelné trajektorii skončil v síti. AC Milán vedoucí branka povzbudila, byl nadále aktivní a to posléze vedlo ke druhému gólu. Sealemaekers odcentroval do šestnáctky, Radu zahrál rukou a sudí Calvarese odpískal pokutový kop. Zlatan Ibrahimović měl velké štěstí a naopak Strakoša pořádnou porci smůly, střelu švédského kanonýra vystihl, ale balón mu prošel pod tělem a pak se pomalu dokutálel za brankovou čáru.

Alespoň snížit mohl ještě do přestávky Luis Alberto, ovšem jeho rána z voleje zamířila těsně vedle. Na druhé straně si vedl podobně Bonaventura a to už běžel druhý poločas, do kterého nenastoupil Ibrahimović, nýbrž jeho kolega z útoku Ante Rebić. A byl to nový muž na trávníku, který nádherně zakončil povedenou akci, jejímž finálním produktem byla přihrávka od Bonaventury a Rebićovo chladnokrevné zakončení.

Lazio zcela rezignovalo a dokonce mohlo ještě několikrát kapitulovat. Dvě obrovské šance měl zejména Theo Hernández. Nejprve ho vychytal Strakoša a poté krajní obránce před římským brankářem poslal balón trestuhodně vedle. Milán porazil Lazio 3:0 a posunul se minimálně do neděle na šesté místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

Remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje Ciro?

Reagovat
smazaný uživatel

Piata žltá karta v predchádzajúcom kole...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele