5. kolo
25.09.2019 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

SPAL nečekaně prohrál s Lecce, to slaví první výhru

SPAL sice doma výborně začal a první branku dal už v 17. minutě díky Federicu Di Francescovi, ale ani to mu na výhru nestačilo. Lecce totiž především díky dvěma proměněným penaltám Marca Mancosua dokázalo zvítězit a raduje se z prvních bodů.

SPAL byl doma ve Ferraře jasným favoritem utkání a od prvních minut to potvrzoval. Problém ale nastal v obraně, konkrétně v desáté minutě. To se do vápna domácích rozeběhl zkušený a hodně rychlý útočník Kouma Babacar. Toho je obecně těžké odstavit od míče, což ukázal proti Felipemu. Zkušený obránce jej nakonec ve vápně sestřelil a sudí Rocchi pískal pokutový kop. Marco Mancosu splnil svou povinnost na jedničku a Lecce vedlo!

Z pohledu domácích vrátil věci do normálu Federico Di Francesco, který jen o šest minut později srovnal na 1:1. Na hranici vápna totiž dostal nahrávku od kolegy Murgii a jeho ránu k tyči brankář Gabriel už chytit nestačil.

Po přiťuknutí na střed vypálil z nějakých osmnácti metrů Felipe, brankář Gabriel ale jeho dělovku vytěsnil vedle levé tyče. V nastaveném čase první půle ještě Lecce podniklo rychlý kontr a Filippo Falco pálil těsně vedle. Nástup do poločasu druhého už byl mnohem lepší. Hostům totiž stačily jen dvě minuty k tomu, aby se dostali do vedení.

Útočník Falco prošel mezi dvěma obránci a vyslal před velké vápno přihrávku, kterou obdržel Marco Calderoni. Jeho dělovka z první by možná do brány nezaplula, ale bránící Vicari podstatně změnil směr střely a brankář Etrit Berisha byl bezbranný - 2:1 pro hosty.

Domácí tým vrhl veškeré své síly do útoku a po hodině hry se do samostatného úniku dostal Rispoli. Vyšlo mu všechno až na zakončení, protože v závěru akce střílel jen vysoko nad branku. Právě v té době se utkání zlomilo. Thiago Cionek totiž fauloval ve vápně Mancosua a ten se mohl postavit k další penaltě. Tu opět sebevědomě proměnil a uzavřel skóre zápasu na 3:1 pro nováčka z Lecce.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele