9. kolo
27.10.2019 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Chrabrý SPAL obral Neapol o dva body

Neapol opět selhala, protože z jejího duelu se SPALem museli diváci očekávat mnohem víc. Herně ani výsledkově se Partenopei nedařilo a výsledkem 1:1 se z jejich pohledu moc neřeší. Na úvodní branku Milika totiž dokázal reagovat Jasmin Kurtić.

O favoritovi utkání nemohlo být sporu. Neapol, byť prověřená a dost možná unavená evropskými poháry, měla mít proti SPALu jasně navrch a měla si odnést tři body. Starat se o to měli hráči jako Milik, Mertens, Insigne, Malcuit nebo Luperto s Ospinou. Domácí kontrovali Petagnou, Igorem, Kurtićem nebo Paloschim.

Po faulu Koulibalyho se k prvnímu přímému ohrožení branky dostal SPAL. Balon si postavil Andrea Petagna, zakroutil ho ale do břevna! Neapol měla štěstí, tohle by Ospina zřejmě neměl. Aktivnější Neapol se ale během několika minut dočkala zcela zaslouženého vedení.

Allan navedl šikovně míč na střed, kde jej přiťukl Arkadiuszovi Milikovi. Polský kanonýr poslal přízemní střelu z hranice šestnáctky až za Berishova záda a Partenopei vedli o jednu branku.

SPAL však nehodlal zalézt a naopak se tlačil do zakončení. Na prudký centr z levé strany si naskočil Paloschi, hlavou ale zamířil vedle pravé tyče. Domácí SPAL se dočkal v 16. minutě, kdy srovnal. Strefezza s míčem u nohy unikl až do vápna, kde poslal míč na kopačky Jasmina Kurtiće. K němu se nikdo z obránců Neapole nedostal včas a Kurtić si vlastně mohl vybrat, na kterou stranu mimo dosah Ospiny balon tvrdou ranou umístí.

Konec první půle provázely mohutné protesty. Domácí obránce Vicari zahrál ve vápně rukou, Neapol se radovala ze zisku penalty! Rozhodčí La Penna se ale ještě šel podívat na video a po poradě se svými asistenty tento výrok odvolal. Podle něj byla ruka u těla, takže žádný důvod kopat penaltu nenastal. V samém závěru první půle Ospina podběhl míč a měl štěstí, že i Alberto Paloschi jím byl hodně zaskočen, takže nezakončil.

Nástup do druhé půle se povedl spíš domácím. Po centru z levé strany hlavičkoval Vicari, Ospina se ale blýskl fantastickým zákrokem a míč vyškrábl mimo tři tyče těsně před brankovou čárou. Neapol zabrala a dostala se k větším šancím. Střídající Ruiz napřáhl ke střele levačkou z nějakých třiadvaceti metrů, jeho rána minula levý horní růžek branky.

Neapol se nehodlala smířit s remízovým stavem a hnala se za vedením. Fabian Ruiz dostal přihrávku na střed hřiště a metr před hranicí šestnáctky poslal kroucenou střelu do levé tyče! Ke konci utkání se začala projevovat únava SPALu a Arek Milik se v krátkém sledu dostal ke dvěma šancím. I kvůli brankáři Berishovi ale neproměnil ani jednu z nich a Neapol nakonec odjíždí z Ferrary bez výhry.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele