7. kolo
05.10.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Petagna zachráncem SPALu proti Parmě

SPAL zvítězil ve velmi důležitém utkání v Parmě a jeho forma jde nahoru. Za tři body proti nebezpečnému soupeři vděčí jednak čistému kontu a jednak brance Andrey Petagny. Parma ve Ferraře gól nedala, ačkoli šancí měla dostatek.

Obrana SPALu měla co do činění především s rychlým útokem Parmy, v němž se od první minuty objevila trojice Gervinho, Cornelius a rovněž mladík Kulusevski. Trenér Fabio Sempilici dal důvěru kapitánovi Floccarimu a Petagnovi, kteří měli obstarávat práci pro Luigiho Sepeho. Hlavní arbitr Marco Guida v prvních minutách neměl příliš práce. Do první vážnější šance se dostal veterán Floccari v osmé minutě, který se probil až do vápna Ducali. Tam ale narazil na výtečného brankáře Seppeho, který jeho tvrdou ránu vyrazil.

Jinak bylo tempo utkání dost vlažné a především hosté z Parmy se ke svým klasickým kombinacím téměř vůbec nedostávali. Zlomová akce zápasu nastala po půl hodině hry. Po parádním průniku od Strefezzy, který musel brankář Seppe vyrážet, obrana Parmy nezachytila Andreu Petagnu, pro kterého byla dorážka do brány jednoduchým úkolem.

SPAL zcela jasně dominoval a krátce před odchodem do šaten mohl svůj náskok zvýšit. Vše začalo krásným přenesením hry od Strefezzy na Jasmina Kurtiće. Míč se dostal na hranici vápna, odkud pálil Sergio Floccari. Jeho dělovou ránu musel gólman Seppe vyrážet nádherným zákrokem.

Po změně stran jsme chvíli na první větší šanci čekali. Diváci se dočkali v 57. minutě, v níž si Sergio Floccari pohrál s obráncem před sebou a dorazil až do vápna. Jeho umístěnou střelu nakonec nepustil do brány dobře připravený Sepe. V 69. minutě se do velké šance dostala Parma.

Gervinho si naběhl před bránu, jenže k zakončení mu scházel krok. Další klíčová situace nastala dvacet minut před koncem utkání. Útočník Strefezza si zpracoval míč v šestnátce a po mírném kontaktu upadl. Domácí fanoušky se ihned dožadovali penalty, jenže sudí Guida k jejich překvapení udělil Strefezzovi druhou žlutou kartu za simulaci. Pro SPAL tak začalo poměrné dlouhé oslabení.

Deset minut před koncem se sice hostům podařilo vyrovnat, jenže branka kvůli ofsajdovému postavení nebyla uznána.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele