15. kolo
08.12.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Balotelli rozhodl záchranářské utkání ve Ferraře

Návrat Eugenia Coriniho se hostům podařil. Brescia zvládla důležité utkání na půdě SPALu, když o tom jedinou brankou rozhodl Mario Balotelli. Někdejší italský reprezentant se prosadil v 54. minutě a SPAL už na jeho trefu nedokázal odpovědět, přestože měl k dispozici pokutový kop.

SPAL a Brescia spolu odehrály záchranářský duel, který sice o sestupujících nerozhodne, ale na konci soutěže může hrát důležitou roli. Brescia vstoupila do zápasu evidentně motivovaná návratem trenéra Eugenia Coriniho a už po čtyřech minutách se po pěkné individuální akci mohl prosadit Mario Balotelli, jeho tvrdou ránu však Beriša vyrazil. SPAL ohrozil branku soupeře až mnohem později. Ve 32. minutě vstřelil po závaru v pokutovém území branku Jasmin Kurtić, ale veškeré vzrušení bylo kvůli ofsajdu zbytečné.

To nejdůležitější ze zápasu se odehrálo až po změně stran. Začátek druhého poločasu byl prakticky stejný jako po úvodním výkopu, tedy že ve velké šanci selhal Mario Balotelli, tentokrát ještě doplněn o dorážejícího Torregrossu, který před odkrytou brankou podklouzl.

V 54. minutě už se Brescia konečně dočkala. Po přihrávce Romula si dva dobré zákroky připsal Beriša, ale v pořadí třetí zakončení Maria Balotelliho už skončilo v síti. Sudí Orsato ještě zkoumal, zdali nedošlo k přestupku proti pravidlům a poté branku uznal. SPAL se po inkasované brance nemohl dostat do tlaku, přesto měl obrovskou šanci vyrovnat. V 72. minutě se provinil faulem na Paloschiho Magnani a sudí odpískal pro domácí pokutový kop. Andrea Petagna však neuspěl, Joronen vystihl směr střely a stal se hrdinou utkání. Svojí hvězdu nechal ještě jednou zasvítit dvě minuty před koncem, kdy se natáhl po střele Kurtiće a vyrazil jí na rohový kop. Zápas byl v závěru hodně dramatický, SPAL se snažil vyrovnat a Brescii zatlačil, jenomže vyrovnat se mu nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele