21. kolo
25.01.2020 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Bologna otočila utkání proti SPALu díky skvělému Sorianovi

Domácí SPAL sice dnes odpoledne velmi rychle vedl, když se trefil střelec Andrea Petagna, ale hostující Bologna se nevzdala. Výsledkem zvýšené aktivity byly hned tři zásahy a svou premiérovou trefu si v jejich rámci připsal i mladík Musa Barrow.

SPAL by se hrozně rád konečně vymanil z pásma sestupu a dnes k tomu měl velmi dobré podmínky. Jeho ofenzivní hráči jsou ve velmi dobré formě a měl navíc výhodu domácího prostředí. Za nepříliš přívětivého počasí se utkání odehrávalo jen loudavým krokem, jako by se ani jednomu týmu do útočení moc nechtělo. Možná i proto byl trochu překvapující vysoký počet karet, které sudí rozdával prakticky od začátku za příliš drsné zákroky.

A to na obou stranách. První zajímavější akci předvedli hostující Felsinei. V 17. minutě Roberto Soriano na pravé straně šestnáctky vystřelil z úhlu a jeho přízemní střela mířila k přední tyči, kde byl ale připravený Etrit Berisha. O pět minut později už se skóre utkání měnilo. Sudí nejprve sledoval zákrok ve vápně na videu a nakonec se rozhodl nařídit pokutový kop. K němu se postavil Andrea Petagna a přesnou ranou prostřelil brankáře Skorupského.

Radost domácímu týmu ale vydržela jen minutu. Po dalších šedesáti vteřinách totiž Roberto Soriano naběhl do vápna na chytrou nahrávku a mířil přízemním centrem na zadní tyč. Brankář Berisha by asi jeho pokus měl, kdyby mu do dráhy letu nestrčil nohu stoper Francesco Vicari. Ten vlastním gólem srovnal na 1:1.

Ke konci první půle se málem prosadil Arkadiusz Reca, jehož přízemní rána nakonec těsně minula tyč. Dění na stadionu už neunesl osudem již tak zkoušený trenér Mihajlović a po několika peprných slovech směrem k sudímu byl vyloučen na tribunu. A jeho hráči po změně stran zabrali. Roberto Soriano vystihl špatnou rozehrávku a upaloval na bránu Berishy. Tomu chtěl udělat kličku, jenže fantastický Berisha mu míč vyrazil od nohou!

Ani jeho umění ale SPALu nestačilo. V 58. minutě totiž vešel na hřiště mladý střelec Musa Barrow a stačilo mu jen necelých 60 vteřin na skórování. Obrana domácích odvrátila míč jen k němu a Barrow z první umístil míč do sítě. Skóre zápasu jen o tři minuty později uzavřel Andrea Poli, který na zadní tyči doklouzal včas na centr dnes fantastického Soriana - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele