21. kolo
24.01.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rebić znovu zařídil tři body, AC zvítězilo v Brescii nejtěsnějším rozdílem

Další tři body získal AC Milán a v Brescii se na ně pořádně nadřel. Domácí výběr trenéra Eugenia Coriniho rozhodně nebyl horším týmem, ale především na začátku druhého poločasu spálil velké množství příležitostí. Zápas, kterému by možná slušela více remíza, rozhodl po svém příchodu Ante Rebić.

Chorvatský útočník se stal hrdinou Rossoneri už podruhé během relativně krátké doby. Před týdnem to byl on, kdo rozhodl v samém závěru utkání s Udinese, přesto nedostal od Stefana Pioliho šanci v základní sestavě. V té se naopak objevil kritizovaný Hakan Calhanoglu.

Na stadionu Maria Rigamontiho panovala velmi dobrá atmosféra. Milán se od začátku snažil hýřit aktivitou, ale Brescia dobře bránila a zejména Ibrahimović byl na hrotu útoku dobře střežen. Vidět tak byl středopolař Ismail Bennacer, v 17. minutě rozvlnil boční síť a o tři minuty později hlavičku Ibrahimoviće s problémy vytěsnil Joronen. Aktivita Milána postupně opadala, o slovo se čím dál více hlásila Brescia a po půlhodině hry už musel Donnarumma u tyče likvidovat hlavičku Torregrossy. Největší šanci prvního poločasu vůbec měl nakonec AC Milán, jmenovitě Ibrahimović. Ten po přihrávce Hernándeze zblízka trestuhodně netrefil branku, což se mu zas tak často nestává.

Milán vstoupil o něco lépe do prvního poločasu, ale začátek toho druhého vůbec nezachytil a Brescia dobrou čtvrthodinu hosty mačkala. Gólových šancí si vytvořila nespočet, ale ani jedna z nich neskončila gólem i díky skvělým zákrokům Gigiho Donnarummy. Nejprve tedy Torregrossa v akrobatické pozici těsně minul a obrana Rossoneri si mohla ulevit a poté stejný hráč vstřelil gól, ale ten nebyl kvůli ofsajdu správně uznán. Těsně minul branku po šikovném obstřelu i Tonali a pak zase Donnarumma svým zákrokem udržel čistý štít. Milán úplně vypadl z tempa a Stefano Pioli se rozhodl pro střídání, načež do hry poslal Anteho Rebiće. A byl to právě Chorvat, který v 71. minutě zařídil jedinou branku utkání. Po Ibrahimovićově zpětné přihrávce se nedostal ke střele Castillejo, nicméně následný závar před brankou ukončil pohotovou dorážkou Rebić.

Brescia se s tím nehodlala smířit, ale jiného střídajícího hráče Ndoje vychytal výborný Donnarumma. I Milán nakonec vstřelil gól, který nebyl Castillejovi pro Ibrahimovićův ofsajd uznán. Domácí si sice vytvořili tlak, ale zakončit už nedokázali. Další branku nepřidali ani hosté, i když Theo Hernández byl po individuálním průniku blízko, avšak Brescii v tomto momentu zachránilo břevno.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Joooo!!!

Urvane 3 body

Reagovat
Recoba Inter

Ten Rebic je nějaký dobrý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele