15. kolo
08.12.2019 20:45 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

AC Milán vyhrál i v Boloni a stoupá tabulkou

Milánu se podařilo vůbec poprvé v sezoně slepit dvě venkovní výhry. Před týdnem Rossoneri vydřeli výhru v Parmě a v tomto kole přestříleli nebezpečnou Bolognu 3:2. Hosté zároveň poprvé vstřelili v jednom utkání víc jak dva góly, rovným dílem si je mezi sebe rozdělili Krzysztof Piatek, Theo Hernández a Giacomo Bonaventura.

Začátek se nemusel pro AC vyvíjet dobře, kdyby v úvodních minutách potrestali domácí chybnou rozehrávku brankáře Donnarummy. Hosté celý okamžik přečkali bez újmy a ve 13. minutě měli po přidržení Piateka Banim k dispozici pokutový kop. Sám postižený Krzysztof Piatek penaltu bezpečně proměnil a zařídil vedení AC 1:0. Po půlhodině hry Rossoneri navýšili vedení, když se Suso krásně kličkou zbavil protihráče a pak průnikovou přihrávkou středem obrany našel Thea Hernándeze a ten potvrdil dobrou střeleckou formu. Krajní obránce Milána dal svůj čtvrtý gól a je nejlepším střelcem svého týmu.

Místo aby hosté v klidu první poločas dohráli, přišla komplikace. Pět minut před přestávkou Boloňa rozehrála rohový kop a hrdina předchozího okamžiku Theo Hernández si nešťastně vstřelil vlastní gól. Domácí se dostali do zápasu, ale netrvalo to dlouho, protože AC hned na začátku druhého dějství znovu odskočilo. Ve 48. minutě se zpoza vápna krásně trefil k tyči Giacomo Bonaventura a bylo to 1:3.

Boloňa neházela flintu do žita, Andrea Poli, mimochodem bývalý hráč AC, mohl snížit, ale Donnarumma jeho střelu výborně vyrazil. Na druhé straně zase musel po Calhanogluově ráně zasahovat Skorupski a před Piatkem na poslední chvíli hasil situaci Danilo. Milán držel domácí tlak pod pokličkou, ale utkání v klidu nedohrál. V závěrečné desetiminutovce Hernández přistrčil Rossoliniho a sudí to rovněž posoudil jako penaltu. Nicola Sansone pak tvrdou ranou snížil a zadělal na pořádné drama. Boloňa měla i s nastavením zhruba deset minut na vyrovnání a ačkoliv pár centrů do vápna Donnarummy přilétlo, nic zásadního defenzíva řešit nemusela. Milán zvítězil v Boloni 3:2 a připsal si druhé venkovní vítězství v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele