13. kolo
23.11.2019 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Šlágr na San Siru vítěze nepoznal, Milán hrál s Neapolí 1:1

Konečná remíza 1:1 je pro oba aktéry zápasu na milánském San Siru další ztrátou. Milán i Neapol potřebovaly zvítězit, aby vylepšily své postavení v tabulce, ovšem v utkání se každý prosadil jen jednou. Všechny góly padly v prvním poločase, na vedoucí gól Hirvinga Lozana odpověděl Giacomo Bonaventura.

Prvních dvacet minut bylo AC aktivnější, Neapol se prakticky jenom bránila, ovšem jako první šla do vedení. Ve 24. minutě si udělal prostor ke střele Lorenzo Insigne, Donnarumu ještě zachránila spojnice, jenomže nehlídaný Hirving Lozano si doběhl pro padající balón a hlavou ho dostal do sítě. Byla to první velká šance Neapole a rázem skončila brankou. Rossoneri ale o pět minut později odpověděli. Giacomo Bonaventura dostal přihrávku na hranici pokutového území a povedenou střelou srovnal.

Milán se pak dál tlačil do šestnáctky a po centru Hernándeze si pořádně zavařil obránce Maksimović, situace ale dopadla pro Neapol dobře. Parthenopei se znovu připomněli až před koncem prvního poločasu. V jeho závěru se z úhlu řítil na Donnarummu Lorenzo Insigne a mladý brankář se vytasil s dobrým zákrokem.

První poločas skončil remízou 1:1, ale o něco lepší byl přeci jenom AC Milán. Po změně stran přišel vyztužit jeho záložní řadu Franck Kessié, nicméně ta aktivita, kterou AC oplývalo v úvodní pětačtyřicetiminutovce, byla ta tam. V 58. minutě pořádně vystrašil domácí Tifosi nebezpečnou střelou těsně vedle Lorenzo Insigne. To byla na delší dobu jediná zajímavá příležitost. Ani jeden tým s přibývajícím koncem nechtěl chybovat a tím posadit soupeře do sedla.

Jedenáct minut před koncem se do dobré střelecké pozice dostal Krzysztof Piątek, ovšem Koulibaly se mu vrhl do střely a tím celou možnost z pohledu domácích znegoval. Důležité tři body mohla až v nastavení urvat Neapol, avšak Allanův pokus dokázal zneškodnit výborný Donnarumma. Návrat Carla Ancelottiho na San Siro dopadl dělbou bodů, což není pro oba celky dobrý výsledek.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele