10. kolo
31.10.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Suso z přímého kopu zajistil AC Milán tři body

AC Milán porazil SPAL 1:0, že by ale své fanoušky potěšil předvedenou hrou to ani náhodou. Milánským proti jednomu z kandidátů na sestup stačil jeden gól, který navíc vstřelil až po hodině hry Suso. Každopádně Rossoneri mají tři body a první vítězství pod Stefanem Piolim.

Na San Siru se od domácích čekalo jen vítězství. AC Milán se nevídaně trápí, v posledním domácím zápase ztratil body s Lecce a proti SPALu už potřeboval nutně zvítězit. Znovu to ale z jeho strany nebyl optimální výkon.

Hosté začali nebojácně a prvními výpady dali najevo, že to s nimi Milán nebude mít v žádném případě jednoduché. První velkou šanci si však vytvořili Rossoneri. Po Hernándezově přihrávce do vápna pálil jen do břevna Samu Castillejo a SPAL měl obrovské štěstí, že neinkasoval. Bohužel šlo o jedinou výraznou příležitost Milána v prvním poločase, protože další postupné útoky obrana SPALu rozbíjela.

Kouč Stefano Pioli rozhodně nemohl být spokojen, AC Milán se sice nedala upřít snaha, ale od tak zvučného celku se zkrátka očekávalo více. Do druhého poločasu místo Musacchia vyběhl Calabria a velice brzy byl svědkem neuznané branky domácích. Theo Hernández stál v době přihrávky v ofsajdu, tudíž jeho další gól nemohl být uznán. V 57. minutě dohrál i nevýrazný Castillejo a místo přenechal krajanovi Susovi. A byl to nakonec někdejší talent Liverpoolu, který v 62. minutě zajistil změnu skóre. Jeho volný přímý kop krásně zapadl do branky a Berisha se jen ohlédl.

AC Milán však druhý gól nepřidal, přestože Paquetá k tomu měl jedenáct minut před koncem velkou příležitost, kdy se dobře zbavil svých strážců a pak špičkou kopačky poslal balón mimo branku. SPAL byl ve hře o body až do samotného konce, ale Milán výsledek zuby nehty ubránil a poprvé pod Stefanem Piolim zvítězil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele