35. kolo
05.05.2019 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Frosinone jenom remizovalo a sestupuje

Italská nejvyšší soutěž už zná druhého sestupujícího. Po Chievu se jím stalo Frosinone, které i přes dvoubrankový náskok nedokázalo zvítězit v Sassuolu. Remíza 2:2 je pro Canarini málo a to co, dlouho hrozilo, se stalo skutečností.

Pro celý klub i fanoušky Frosinone je to obrovské zklamání, zvláště po průběhu, které toto utkání mělo. Canarini do něho vstoupili fantasticky a už v 8. minutě nad Sassuolem vedli. Paolo Sammarco se z hranice vápna opřel do balonu a s pomocí tyčky překonal natahujícího se Consigliho. Ve 26. minutě sice mohli domácí vyrovnat, ale Domenico Berardi poslal svůj projektil jen do tyče!

Frosinone ale bylo v prvním poločase nebezpečnější a po půlhodině hry nejprve Andrea Pinamonti nepřekonal skvělého Consigliho, ale po něm už Luca Paganini z malého vápna hlavou uklidil balón nechytatelně k tyči a Frosinone vedlo 2:0. Otřesené Sassuolo se už do konce prvního poločasu nechytilo a ve druhém poločase ho čekala pořádná fuška.

Domácím se podařilo vstřelit kontaktní branku v 66. minutě, kdy se Rogeriova střela po teči ocitla za hostující obranou a Gian Marco Ferrari poslal balón za Sportiella. Mohl sice ještě nahrávat, neboť v ten moment byli před Sportiellem hned tři hráči v zelenočerném, ale Ferrari si poradil dobře a situaci zvládl. Frosinone znervóznělo a o několik minut později se naplnilo to, čeho se všichni příznivci obávali. Po Lirolově střílené přihrávce se na zadní tyči zjevil Domenico Berardi a srovnal na 2:2, což v tu chvíli znamenalo, že Frosinone sestupuje.

Canarini měli ještě třináct minut, aby s výsledkem něco udělali a těsně před koncem vstřelil třetí gól Federico Dionisi, avšak radost hostujícího sektoru byla zbytečná. Dionisi byl v době přihrávky v ofsajdu a gól tedy nemohl platit. Neuznaný gól byl poslední ranou pro Frosinone, které už další gól vstřelit nedokázalo a nejvyšší soutěž po sezoně minimálně na rok opustí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele