32. kolo
13.04.2019 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

SPAL otočil zápas s Juventusem a oddálil jeho oslavy

Mistrovské oslavy se odkládají, staronový král bude korunován zřejmě až v příštím kole. Juventusu sice stačil k definitivě titulu bod ze hřiště SPALu, ale ani to nakonec nedokázal. V první půli se sice prosadil Kean, jenže po změně stran SPAL udeřil dvakrát.

Slavit titul na domácí půdě je úplně jiný prožitek než ve vzdálené Ferraře. Možná i to přispělo k tomu, že Juventus neukázal úplně stoprocentní výkon. Navíc má tým trenéra Maxe Allegriho za sebou náročný duel Ligy mistrů s Ajaxem a kromě jiného jeho obrana je víceméně poslepovaná, zkrátka příčin dnešního výsledku mohlo být hodně. Zároveň je třeba vyzdvihnout chrabrý výkon SPALu, který se rozhodně nemusí za nic stydět.

Od první minuty dostali v dresu Juve šanci hráči jako Perin, Kastanos nebo Gozzi Iweru, zatímco domácí se spoléhali na Petagnu s Floccarim či Murgiou. Andrea Petagna se pokoušel už v úvodní desetiminutovce o několik skoro až drzých průniků do vápna, ale obránci Staré dámy si na něj dávali dobrý pozor. To samé platilo na opačné straně, kde kromě Dybaly hrozil také mladík Kean.

Jeho dynamičnost a rychlost měly být velkou zbraní Juventusu, což i hráči SPALu dobře věděli. Právě na Keana směřoval centr od Cancela, který však na poslední chvíli zablokoval mladík Bonifazi. Spinazzola hlavičkovým pokusem trefil pouze nohu protihráče, od které se balón odrazil zpět do zámezí.

Ve 30. minutě už se ale hostující fanoušci mohli radovat. Cancelo si za vápnem narazil s Bentancurem a opřel se do míče. Dělová rána skončila ještě u nohou Moiseho Keana, který rychle zareagoval a tečoval ji do míst, kam brankář Viviano už skočit nedokázal - 1:0.

O rychlou odpověď se pokoušel Lazzari, který posílal míč do malého vápna, kde na něj chtěl reagovat Flocarri. Před ním ale zasahoval obránce Iweru. To bylo za první poločas v podstatě všechno, SPAL toho zase tak moc neukázal. Těžko říct, co se v domácí šatně stalo, ale do druhé půle přišel úplně jiný tým. SPAL najednou byl prakticky všude a jeho odhodlání skórovat bylo naprosto evidentní.

Stačily mu čtyři minuty, aby toho docílil. Schiattarella poslla výtečně zahraný rohový kop přesně na hlavu nabíhajícího Kevina Bonifaziho, který po jednoduchém náběhu opřel míč o zem a Perin neměl šanci - 1:1.

Další nebezpečný míč si málem do vlastní brány srazil obránce Barzagli. Trenér Allegri dnes dával šanci mnoha mladíčkům, takže se na hřiště dostali hráči jako Mavididi nebo Caviglia. Ke střele se dokázal dostat Cuadrado, ale mířil jen do středu brány. Patnáct minut před koncem SPAL rozjel nebezpečnou akci, když se k balonu procpal Murgia a ve vápně jej posunul na nabíhajícího Floccariho. Zkušený veterán zamířil a přesnou ranou rozjásal domácí tribuny - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele