14. kolo
01.12.2018 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

SPAL 2013 - Empoli FC 2:2

Empoli sice hrálo více než třicet minut v početní výhodě, ale stejně dokázalo s domácím SPALem pouze remizovat. Hrdinou oslabeného týmu se stal záložník Jasmin Kurtić, autor dvou branek.

První sobotní duel byl bitvou dvou týmů bezprostředně ohrožených sestupem. Zatímco první zápasy Serie A vyznívaly mnohem lépe pro SPAL, v poslední době se po změně trenéra dostává ke slovu také Empoli. To vsadilo opět na dvojici Caputo - La Gumina, zatímco domácí SPAL kontroval útočníky Antenuccim a Petagnou.

Pro domácí SPAL to byl začátek snů. Nadšené fanoušky totiž rozzářila pátá minuta. Pasquale Schiattarella rozehrával rohový kop a na bližší tyč si naběhl Jasmin Kurtić. Zkušený záložník se dostal ze všech nejvýš a přesnou hlavičkou překonal brankáře Provedela - 1:0.

Domácí hráči byli díky první trefě nabuzení a kombinovali mnohem častěji v blízkosti hostující branky. Toskánský návštěvník se naopak nemohl z inkasované branky vzpamatovat. V 16. minutě to individuální akcí zkusil La Gumina, jehož zakončení prosvištělo kolem branky.

Hosté každopádně s každou další minutou zvyšovali tempo a ve 24. minutě se dočkali srovnání. Krunić skvělým pasem za obranu nastartoval Francesca Caputa, který se jako tank prodral až do zakončení. O míč se nenechal obrat ani Vicarim a Gomisovi prostřelil míč pod nohama - 1:1.

Ve 30. minutě nejprve ostře vypálil Bennacer a z následného protiútoku mohl Kurtić přidat druhou branku. Brankář Provedel ale jeho bombu z pěti metrů vyrazil! Krátce před koncem první půle hosté otočili vývoj utkání a byla to trefa výstavní. Rade Krunić postupoval s míčem na branku Gomise a nikdo ho neobtěžoval, takže ze třiceti metrů napálil balon přesně za jeho záda!

Po změně stran si SPAL svou situaci ještě víc zkomplikoval. La Gumina totiž dostal nahrávku do úniku a mohl běžet sám na Gomise. To mu samozřejmě obránce Thiago Cionek nemohl dovolit, jenže zastavil ho tvrdým skluzem zezadu! Sudí jeho zákrok ohodnotil rovnou červenou kartou a Empoli mohlo být klidnější.

Jenže ani početní oslabení nezabránilo SPALu bojovat. V 67. minutě totiž Empoli sehrálo rohový kop hodně bídně a sprintující Lazzari upaloval na bránu. Před ní našel skvělým centrem Jasmina Kurtiće, který předběhl spoluhráče zkoušejícího nůžky a přesnou hlavičkou nedal Provedelovi žádnou šanci!

Patnáct minut před koncem utkání se lépe hrající Empoli dostalo opět do zajímavého protiútoku, které mu dnes vyloženě dělaly radost. Útočník Francesco Caputo dostal vynikající přihrávku od Traorèho, předběhl svého strážce a vystřelil. Skvělým zákrokem ale jeho možnou radost z gólu zkazil brankář Gomis. Stejný duel se opakoval také v 84. minutě a také nyní si Alfred Gomis připsal důležitý zákrok.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele